Головна  →  Новини  →  15 лютого 2020

Звернення Олександра Цибульщака з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Звернення Олександра Цибульщака з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Шановні учасники бойових дій на території інших держав!

Шановні ветерани війни в Афганістані, члени сімей воїнів-афганців!

 

Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця пам’ятна дата приурочена до виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році.

Після Другої Світової війни українські військові брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Сотні тисяч українців відслужили в Афганістані, Угорщині, Чехословаччині, Іспанії, Чилі, В’єтнамі, Кубі та на території інших країн.

Але найбільш жахливою для нас була війна в Афганістані, яка тривала довгих 10 років – з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989 року. Ця війна зруйнувала життя багатьом молодим хлопцям, які незважаючи ні на що, виконували свій громадянський обов’язок та залишалися вірними присязі до кінця.

Ми схиляємо голови та вшановуємо пам’ять про тих, кому не пощастило вижити та повернутись до рідних. Вони назавжди залишаться в наших серцях.

Тим, хто повернувся до рідної домівки щиро дякую за те, що не зламались, знайшли своє місце в нашому нелегкому сьогоденні, активно допомагаєте у вихованні школярів, підтримуєте матерів, вдів і дітей своїх полеглих товаришів, займаєтесь волонтерською діяльністю.

Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, добра та достатку, здійснення усіх задумів та нових досягнень.

Нехай над нами буде мирне небо, а в нашій країні єдність та порозуміння!

 

 

З повагою та найкращими побажаннями
В.о. голови Оболонської районної
в місті Києві державної адміністрації                                 Олександр Цибульщак
Перейти до спискуВерсiя для друку