Головна  →  Новини  →  14 лютого 2020

ЄМалятко запрацювало в тестовому режимі у Києві

15 хвилин замість 2 тижнів новоспечені батьки тепер витрачатимуть на 10 державних послуг, пов’язаних з народженням дитини.  Міністерство цифрової трансформації України презентувало у столиці комплексну послугу єМалятко.

- Українці, які тільки стали батьками, мають приділяти дорогоцінний час малюкові, а не витрачати його на черги в адмінустановах, - зазначив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Відсьогодні комплексну послугу єМалятко надають 14 пологових будинків столиці, а також вона скоро з’явиться онлайн на порталі Дія  — наразі послуга доступна для молодих батьків у Києві, Харкові, Луцьку, Вінниці та Кривому Розі. 

Тепер замість відвідання 11 установ, заповнення 37 документів та 30 годин, витрачених на це, тепер для цього потрібна всього лише 1 заява, заповнена в пологовому будинку. 

єМалятко запускається у тестовому режимі поступово по всій Україні — наразі послуга доступна для молодих батьків у Києві, Харкові, Луцьку, Вінниці та Кривому Розі.

Однією заявою новоспечені батьки можуть зареєструвати дитину, визначити її походження та належність до громадянства України, отримати допомогу при народженні, допомогу на дітей із багатодітних родин, зареєструвати малюка у Держреєстрі фізичних осіб – платників податків, внести інформацію про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

vechirniy.kyiv.ua

ЄМалятко запрацювало в тестовому режимі у Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку