Головна  →  Новини  →  14 лютого 2020

Виставка учнів Дитячої школи мистецтв №5 «МІФИ В ЛЕВКАСІ»у Національному музеї літератури України

Левкас – найзагадковіша  техніка  декоративного мистецтва. Левкасом (ґрунтом) протягом сторіч вкривали  дошки під писання ікон. Ця техніка продовжує своє життя  і в творах сучасної молоді.

Лейтмотив виставки – міфи народів світу. Майже в кожного народу від прадавніх часів зберігаються перекази, де дійсне, історичне переплітається з вигаданим, де діють не лише люди, а й казкові істоти, витвори народної фантазії. Власні філософські роздуми про добро і зло юні художники презентують мовою левкасу з використанням  алегоричних, міфічних, фантазійних сюжетів та образів.

В експозиції представлено 35 робіт. Їх автори - учні старших класів, серед яких: лауреати Міжнародних та Всеукраїнських мистецьких конкурсів, Всесвітнього конкурсу в Японії, стипендіати Київського міського голови.

Високий рівень підготовки учнів – результат натхненної, самовідданої праці їх творчих наставників  та викладачів: Юлії Підкурганної, Марії Одненко – Цигульової, Олександри Діденко, заступника директора Галини Андреєвої. 

Піднесений настрій  на церемонії відкриття виставки створив чудовий музичний виступ юних гітаристів ДШМ №5 - учнів  Олени Радченко та Олесі Барабаш.

Сердечна подяка Національному музею літератури України за підтримку дитячої творчості і за тепло, з яким тут завжди зустрічають дітей!

Запрошуємо  до знайомства з  виставкою учнів художнього відділення Дитячої школи мистецтв №5 Оболонського району міста Києва в історичних залах Національного музею літератури України.

За інформацією закладу

Перейти до спискуВерсiя для друку