Головна  →  Новини  →  13 лютого 2020

Киянам нагадали про ризики неофіційного працевлаштування

Киянам нагадують про переваги офіційного працевлаштування.

Промовистий відеоролик розмістили на офіційному сайті Головного управління ДПУ у м. Києві. 

– На шляху до здорової, безпечної та задекларованої праці в Україні, – зазначили в управлінні.

У ролику йдеться про ризики, які несе незадекларована праця: відсутність трудових прав та соціальних гарантій. Неофіційне працевлаштування порівняли з повітряною кулькою – один необережний рух, і вона лускає. Як і плани «нелегалів». Офіційне працевлаштування – це не лише гарантована пенсія, а й впевненість у майбутньому, підкреслюють податківці.

Нагадаємо, 3 лютого у колонній залі КМДА відбулася нарада з питання виконання доручення прем’єр-міністра України Олексія Гончарука стосовно здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення в частині недопустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Захід відбувся за участі Головного управління Держпраці у Київській області, департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА, ГУ ПФУ в місті Києві, столичних податківців та роботодавців.

Акцент було зроблено на питаннях дотримання вимог законодавства про працю, насамперед щодо офіційного працевлаштування, прав та соціальних гарантій для найманих працівників.

vechirniy.kyiv.ua

Киянам нагадали про ризики неофіційного працевлаштування

Перейти до спискуВерсiя для друку