Головна  →  Новини  →  24 грудня 2019

Звіт поліції Оболонського району міста Києва

Одним із основних напрямків та завдань Національної поліції України є забезпечення публічної безпеки та порядку та запобігання правопорушенням та їх припинення, вжиття заходів до усунення причин і умов, що сприяють вчиненню правопорушень.

Так, з метою більшого наближення до населення та подальшої реалізації програми партнерства Community Policing дільничними офіцерами поліції Оболонського району міста Києва на виконання вимог Інструкції з організації діяльності дільничних офіцерів поліції, затвердженої наказом МВС України від 28.07.2017  №650  продовжуються заходи щодо звітування перед громадою про проведену роботу на території обслуговування. Зокрема під час звітування була доводилася інформація: про стан криміногенної ситуації на території поліцейської дільниці; відомості про вжиті заходи із запобігання та протидії правопорушенням. 

Так, за 11 місяців 2019 року дільничними офіцерами поліції задокументовано 460 кримінальних правопорушень.

Працівниками служби за вказаний період розшукано 25 осіб,що переховувались від слідства і суду, яким пред’явлено звинувачення.

За звітній період адміністративний нагляд з ініціативи дільничних офіцерів поліції встановлено стосовно 44 раніше судимих осіб, які підпадали під дію Закону «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі».

При проведені профілактичної роботи з адміннаглядними виявлено та задокументовано за ст. 280 адміністративних правопорушень 187 Кодексу України про адміністративні правопроушення, що більше минулого року на 22,8%).

Дільничними офіцерами поліції протягом 11 місяців вжито заходів по виявленню осіб, які вчиняють домашнє насильство та схильні до вчинення таких правопорушень.

У поточному році на профілактичний облік поставлено 335 осіб, які вчинили домашнє насильство. Винесено 70 термінових заборонних приписів.

Дільничними офіцерами поліції за звітній період складено 3196 адміністративних протоколів, що більше аналогічного періоду минулого року (у м.р. – 2497), що більше минулого року на 28%.

З числа складених адміністративних правопорушень, з них:

за ст. 44 КУпАП – 88;

за ст. 51 КУпАП (дрібна крадіжка) – 54;

за ст. 160 КУпАП (здійснення стихійної торгівлі) – 99;

за ст. 173 КУпАП (хуліганство) – 30;

за ст. 173-2 КУпАП – 792;

за ст. 187 КУпАП – 281.

Дільничними офіцерами поліції виявлено та задокументовано фактів учинення домашнього насильства  – 792.

Також, під час звітів доводиться інформація та поради як не стати жертвою злочину, обговорюються проблеми громади, які вважаються найбільш актуальними та проблеми їх вирішення.

За інформацією  Оболонського управління поліції ГУНП у м. Києві

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку