Головна  →  Новини  →  17 грудня 2019

Міжнародний дитячий центр «Артек» активно співпрацює із представниками Національної поліції м. Київ

Саме завдяки цьому юні артеківці мають можливість спілкуватись із представниками правового порядку та ставати на крок ближчими до безпечного та правильного життя.

ХІІІ тематична зміна не стала виключенням та для артеківців провели велику кількість заходів спрямованих на обізнаність дітей захисту, першої медичної допомоги та як потрібно себе поводити у екстремальних ситуаціях. Представники Міжнародного фонду з надання допомоги постраждалим у наслідок ДТП провели заняття з надання медичної допомоги постраждалим, а їх представник розповіла детальніше про це журналістам артек медіа:

«Сьогодні ми навчали дітей як правильно надавати невідкладну медичну допомогу в екстрених ситуаціях: як це правильно робити, які є нюанси та правильну послідовність дій. Були дуже приємні в спілкуванні діти, з ним було дуже класно співпрацювати, адже їм це було дуже цікаво, адже артеківці спробували себе у ролі реаніматора, надавали невідкладну допомогу на манекені і загалом - усе проходило дуже добре», - Анастасія Брянцева, інструктор з надання медичної допомоги.

Також юні артеківці мали можливість оглянути службове авто, поспілкувалися з патрульними поліцейськими, які, скориставшись нагодою, нагадали дітям основні правила безпечної поведінки.

«Ми з радістю приїжджаємо кожної зміни і надаємо допомогу превентивно, профілактично та необхідно для дітей. Знайомимо зі своєю роботою, з усіма заходами, які проходять в Україні та Києві, і взагалі долучаємо нашу молодь до безпеки, безпечної поведінки, до безпеки у нашому житті. Дійсно артеківці дуже виховані, яскраві та уважні слухачі і дійсно дуже приємно, що ми працюємо у живому спілкуванні питання-відповідь, що діти цікавляться: про службу, про поліцію, про відповідальність неповнолітніх за деякі правопорушення – усе це ми обговорювали та розбирали», - розповів Олександр Нечаюк, майор поліції, інспектор відділу зв’язку з громадськістю.

Отож, це був дуже насичений день, адже діти з радістю та цікавістю спілкувалися з представниками патрульної служби України, ділилися враженнями та думками, проходили майстер класи, робили селфі та, навіть, могли побувати у службовій машині й у ролі реаніматорів.


Софія Киця, журналіст медіа студії

Анастасія Сітнікова, фотограф медіа студії
Ростислав Гошовський, фотограф медіа студії
 
Світлина від Artek.UA.
 
Світлина від Artek.UA.
 
Світлина від Artek.UA.
 
Світлина від Artek.UA.
 
Світлина від Artek.UA.
 
Світлина від Artek.UA.
 
Світлина від Artek.UA.
 
Світлина від Artek.UA.
 
Світлина від Artek.UA.
 
Світлина від Artek.UA.
 
Світлина від Artek.UA.
 
Світлина від Artek.UA.
 
Перейти до спискуВерсiя для друку