Головна  →  Новини  →  19 листопада 2019

Інформація про хід виконання робіт з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану району

В рамках загальноміської програми «Чисте місто» для щоденного моніторингу району територію району поділено на сектори та закріплено за відповідальними головними спеціалістами відділу контролю за благоустроєм та збереження природного середовища та інспекторами комунального підприємства «Київблагоустрій» Департаменту міського благоустрою.

Відділом контролю за благоустроєм та збереження природного середовища проведено організаційні заходи щодо приведення до належного санітарного стану засмічених територій та ліквідації навалів побутового сміття. Протягом березня-листопада 2019 року спільно з підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності було проведено толоки з благоустрою, під час яких ліквідовано 22 місця несанкціонованого накопичення сміття, зібрано та вивезено понад 10 тис. куб. мвідходів. Загалом на проведення робіт з очищення та опорядження території району було залучено понад 3 тис. осіб. Проведено наступні роботи:

- проведено толоку та висаджено дерева в парку «Пуща Водиця»;  

- висаджено дерева та кущі на проспекті Степана Бандери біля автосалону «Тойота»;

- висаджено дерева вздовж Мінського шосе;

- проведено толоку прибирання зеленої зони на вулиці Петра Калнишевського, 2-8;

- прибрано територію вздовж вулиць: Прирічної, Озерної,  Добринінської, Марка Вовчка, Резервної, Миколи Юнкерова, Селянської,  Вербової;

- проведено толоку та прибрано територію на вул. Богатирська;

- проведено прибирання територій по вулицям: Богатирській, Озерній, Малиновського;

- організовано прибирання площі Петропавлівської;

- прибрано територію біля заток: «Верблюд», «Собаче гирло», «Вовкувата», навколо озера Біле;

- проведено комплексне прибирання території прилеглої до станції міської електрички «Зеніт»;

- парк «Наталка»;

- арка на вул. Богатирській (на північ від затоки Верблюд);

- сквер на Мінському проспекті, 4;

- територія вздовж вулиці Селянської;

- територія за ЖК «Міністерський»;

- ліквідовано навали сміття за адресою: вулиця Малиновького, 23/27;

20 квітня в рамках щорічної Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та Дня благоустрою в Оболонському районі міста Києва відбулась районна толока, до якої долучилися структурні підрозділи Київської міської державної адміністрації: Департамент молоді та спорту, Департамент освіти і науки, Департамент будівництва і архітектури, Управління екології та природних ресурсів студенти, мешканці району, працівники Оболонської райдержадміністрації, медичних та навчальних закладів, комунальних підприємств. Під час толоки було проведено прибирання територій на 12 локаціях. В заходах, запланованих на День довкілля, взяли участь біля 600 осіб.

До прибирання зон відпочинку долучилися учні навчально-виховного комплексу №157. Учні 10-А та 10-Б класів спільно з відділом контролю за благоустроєм та збереження природного середовища Оболонського району м.Києва провели екологічну акцію «Прибери за собою», зібравши близько 50-ти пакетів сміття біля озера Біле в Оболонському районі.

19 та 26 жовтня проведено толоки на території Оболонського району проведено толоки по прибиранню опалого листя та засмічених територій, за адресами: вул. Вишгородська, 10-12; вул. М.Малиновського,23/27; просп. Маршала Рокосовського, 2, сквер по просп. Г.Сталінграда, 2, прилегла територія до р. Почайна, вул. Бережанська, просп. Оболонський.

Працівниками відділу протягом звітного періоду проводились перевірки відновлення благоустрою відповідно до аварійних контрольних карток та планових контрольних карток, виданих Департаментом міського благоустрою та збереження природного середовища. За 2019 рік у відділі контролю за благоустроєм та збереження природного середовища Оболонського району закрито 186 аварійних контрольних карток  та 74 планових контрольних карток.

Але питання залишається гострим і проблемним. Так, наразі, несвоєчасне відновлення благоустрою після проведення аварійних робіт на території Оболонського району ПАТ «Київенерго», за 2015 рік -15 од., за 2016 – 88 од., за 2017- 87 од., КП «Київтеплоенерго» за 2018 – 96, за 2019 - 106 адрес по аварійним контрольним карткам. Це, в свою чергу, викликає багаточисельні скарги мешканців району та звернення до Контактного центру м. Києва.

На сьогоднішній день в Департаменті міського благоустрою розробляється Регламент взаємодії і координації дій при проведенні прострочених аварійних контрольних карток на тимчасове порушення благоустрою та його відновлення на інженерних мережах. Затверджено новий сучасний зразок огорожі, який потрібно встановлювати в місцях проведення аварійних робіт на інженерних мережах.

Відповідно до електронної бази «Контора» Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища (КМДА)на території Оболонського району станом на сьогоднішній день, розміщено 730 тимчасових споруд, із них 162 - без дозвільної документації .

За поточний період 2019 року, шляхом самовивозу власниками та силами КП "Київблагоустрій" було демонтовано 139 тимчасових споруд, з них – 5 гаражів.        

Відділом контролю за благоустроєм та збереження природного середовища спільно з представниками правоохоронних органів щонайменше два рази на тиждень проводяться комісійні рейди по ліквідації та недопущенню стихійної торгівлі, за звітний період 2019 року було проведено 88 рейдів в тому числі і за участю представників Національної поліції. З торгуючими проводиться роз’яснювальна та профілактична робота щодо заборони торгівлі в невизначених місцях та без необхідної дозвільної документації, про відповідальність за порушення статті 160 «Торгівля з рук у невстановлених місцях» Кодексу України про адміністративні правопорушення, вживаються заходи адміністративного впливу. За звітній період на порушників було складено 158 адміністративних протоколів. 

Для вирішення питання ліквідації стихійної торгівлі в Оболонському районі на території ринків ЗАТ «Ринок «Оболонь», ТОВ «Ринок «Полісся» організовано та запропоновано соціальні місця для продажу товарів власного виробництва. Наразі, організовано КП «Поділ-Нерухомість» на території Оболонського району постійно діючі сільськогосподарські ярмарки, які проводяться в буденні дні.

 

ВОДНІ ОБ'ЄКТИ 

В 2019 році, як і в 2018, 2017 році, на пляжі «Пуща-Водиця» підняли «Блакитний прапор».

Блакитний прапор – це міжнародна екологічна відзнака, яку отримують найчистіші пляжі світу.

Рішення про нагороду ухвалює незалежне міжнародне журі. Воно оцінює пляжі за 33 критеріями, що стосуються екологічної освіти та інформації, якості води, екологічного менеджменту, безпеки і послуг тощо. Знову пляж на 7-мій лінії в Пущі Водиці  у списку пляжів України, які мають цей статус, і єдиний серед них, що на водоймі закритого типу.

За ініціативи Державного агентства водних ресурсів в м.Києві та Київській області спільно з компанією Flagman, ГО «Підводне Братство», ВБФ «Громада Рибалок України» з метою відновлення рибних запасів вселяли до водойм Оболонського району зарибок ляща, коропа, карася, білого товстолоба, білого амура. 24 жовтня, 9 та 10 листопада 2019 року на Оболонській набережній проведено екологічну  акцію по очистці та зарибленню Дніпра.  

Оболонський район м. Києва має значні рекреаційні та резервні території для забезпечення відпочинку населення як району, так і міста в цілому.

 

За інформацією відділу контролю за благоустроєм та збереження природного середовища

Перейти до спискуВерсiя для друку