Головна  →  Новини  →  13 листопада 2019

В Оболонському районі презентували оновлений дитячий садок № 593

В Оболонському районі презентували оновлений дитячий садок № 593

Мер Києва Віталій Кличко відкрив після реконструкції дитячий садок № 593 в Оболонському районі, за адресою: вулиця Макіївська, 9.

«Ми продовжуємо будувати та реконструювати дитячі садочки, аби скоротити чергу до дошкільних закладів столиці. І сьогодні ми відкриваємо після реконструкції – повного оновлення – дитсадок № 593 на вулиці Макіївській на Оболоні. Садок був збудований майже 50 років тому. А з 1999 року використовувався не за призначенням. У цьому приміщенні була гімназія-інтернат. Потім декілька років будівля стояла покинутою і була непридатною для навчання дітей», – сказав Віталій Кличко.

В заході також взяли участь в.о. голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Цибульщак та начальник районного управління освіти Наталія Вахнюк.

Під час реконструкції в дошкільному закладі здійснили ремонт покрівлі, утеплили фасад, замінили всі вікна на енергозберігаючі, проклали нові інженерні мережі, облаштували дитячі майданчики.

Садок розрахований на 205 дітей – 11 груп. На сьогодні до закладу зараховано 110 дошкільнят. Набір триває.

У оновленій будівлі, окрім приміщень для навчання та відпочинку дітей, є сучасні спортивна та музична зали, харчоблок, медичний блок, пральня.

Слід зазначити, що тільки в Оболонському районі за кілька останніх років зменшили чергу дітей з майже 2800 до 970. Це за рахунок і відновлення груп, і реконструкції садочків.

Всього за останніх 5 років у столиці побудували або повністю реконструювали 8 шкіл та 27 дитячих садочків.

Із використанням матеріалів Офіційного порталу Києва

Перейти до спискуВерсiя для друку