Головна  →  Новини  →  12 листопада 2019

Розпочався тиждень безпеки дорожнього руху

З метою зниження в Україні рівня аварійності та ступеня тяжкості наслідків дорожньо-транспортних пригод, а також створення безпечних і комфортних умов для руху транспортних засобів, пішоходів та інших учасників дорожнього руху з 11 до 17 листопада проводиться тиждень безпеки дорожнього руху.

В цей час буде посилено інформаційно-роз'яснювальну роботу щодо важливості дотримання вимог ПДР та наслідків, до яких може призвести їх нехтування. Також будуть організовані профілактичні заходи щодо необхідності використання ременів безпеки, дитячих крісел, а також світлоповертаючих елементів. Крім цього, особлива увага буде привернута до роз'яснення необхідності дотримання швидкісного режиму руху та недопустимості керування в стані сп'яніння та порушення інших Правил дорожнього руху. Планується проведення акцій, флешмобів та заходів з попередження дорожньо-транспортних пригод та привернення уваги громадян до основних причин ДТП.

Відбудеться перевірка стану утримання автомобільних доріг, вулиць та залізничних переїздів, при цьому особливу увага буде звернена на перевірку наявність відповідних дорожніх знаків, розмітки, освітлення, напрямних пішохідних огороджень, забезпечення видимості на ділянках вулично-дорожньої мережі, які прилягають до дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Крім цього, з метою виховання законослухняного підростаючого покоління, а також зменшення рівня дитячого травматизму, шкільні офіцери поліції нагадають дітям основні правила дорожнього руху та безпеки як на дорозі, так і в побуті в рамках відкритого уроку "Безпека на дорозі – безпека життя".

Додатково, з метою допомоги постраждалим у дорожньо-транспортних пригодах, патрульні долучаться до акції "Здай кров – врятуй життя".

За інформацією Патрульної поліції м. Києва

Світлина від Патрульна поліція Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку