Головна  →  Новини  →  7 листопада 2019

У Києві щороку необхідно здійснювати модернізацію 170 км теплових мереж – Петро Пантелеєв

Щороку в столиці необхідно здійснювати заміну та модернізацію 170 км теплових мереж, щоб зупинити тенденцію їх руйнації та аварійності. Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» цього року замінило рекордні 130 км і в наступному році місто забезпечить ще більші масштаби ремонтних робіт. Про це сьогодні під час сесійного засідання Київської міської ради повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що минулого року місто повернуло теплоенергетичний комплекс, у тому числі і 2,7 тис. км теплових мереж, з управління приватної компанії «Київенерго».

«Повернувши майно в управління комунального підприємства «Київтеплоенерго», ми фактично врятували його. Адже багато років у капітальний ремонт і заміну теплових мереж не вкладали кошти. Рівень аварійності, що ми маємо наразі, сягає 80%, і треба про це чесно говорити. Тому наше завдання – виконати масштабну програму ремонтів. Протягом наступних 5 років ми маємо міняти не менше 170 км теплових мереж», – пояснив Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА нагадав, що цього року завдяки комплексній підготовці до опалювального сезону загалом кількість аварій знизилась на 30%.

«Але поки трубопроводи перебуватимуть у подібному стані, на жаль, є ризик аварійних ситуацій, подібних тій, що сталася на перетині Саксаганського та Шота Руставелі. Ми вже зараз закладаємо відповідні кошти на ремонт мереж на 2020 рік», – сказав Петро Пантелеєв.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку