Головна  →  Новини  →  4 листопада 2019

Віталій Кличко: «Із 2014 року в Києві демонтували близько 12,5 тисячі МАФів»

Із 2014 року в столиці демонтували близько 12,5 тисячі МАФів. Тільки цього року – понад 1,6 тисячі. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив у дописі до відео, що опублікував у Facebook, і в якому показав, як демонтують незаконні тимчасові споруди.

«Ми продовжуємо очищувати столицю від МАФів, що псують вигляд наших вулиць, створюють незручності біля зупинок громадського транспорту і в підземних переходах. Системне прибирання Києва від незаконних ларьків розпочали влітку 2014 року. Було чимало спротиву, погроз інспекторам та, навіть, фізичного протистояння під час демонтажів. Але з того часу прибрали близько 12,5 тисячі МАФів. Тільки з початку цього року було демонтовано понад 1,6 тисячі незаконних тимчасових споруд і торгових точок – від найменшого лотка-штендера з овочами-фруктами до ангарів площею в 500-800 квадратних метрів», – підкреслив Віталій Кличко.

Також, за словами мера Києва, демонтують авто, що без будь-яких дозволів намагаються продавати каву та фастфуд, самовільно встановлені літні майданчики кафе, барів і ресторанів, незаконні огорожі. А також – незаконні гаражі, автомийки, складські приміщення. Демонтують тільки ті споруди, що працюють без дозвільних документів. Адже понад 5 тисяч столичних МАФів – законні. За планом, у місті має бути 6,5 тисячі торгових кіосків, пересувних кав’ярень й інших тимчасових споруд.

«Сьогодні на вулицях Києва ще залишаються 2,9 тисячі незаконних МАФів. Плануємо до кінця року зменшити їх кількість майже на 300. Основний виклик у тому, що фахівці «Київблагоустрою», які активно працюють, аби очистити наше місто від МАФів, щодня виявляють нові незаконні споруди. Ми виписуємо штрафи, але вони, за законодавством, – дуже низькі. І навіть не покривають вартості робіт зі знесення та демонтажу. Але місто налаштоване навести лад і продовжує боротьбу з незаконною торгівлею!» – наголосив Віталій Кличко.

Боротися з незаконними МАФами місту допомагають і пересічні кияни, які повідомляють про нововстановлені МАФи та присилають фото.

kyivcity.gov.ua

 
 
Перейти до спискуВерсiя для друку