Головна  →  Новини  →  25 жовтня 2019

Під час запуску опалювального сезону в Києві цілодобово працюватиме 43 аварійні бригади «Київтеплоенерго» – головний інженер підприємства

25 жовтня КП «Київтеплоенерго» починає підключення житлового фонду столиці до централізованого теплопостачання. Це відбуватиметься за графіком протягом 10 днів. Для оперативного реагування на аварійні ситуації в столиці цілодобово працюватиме 43 спецбригади. Про це під час прес-брифінгу повідомив головний інженер СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» Юрій Паливода.

«Від сьогодні ми розпочинаємо опалювальний сезон. Згідно з графіком, що погоджений з районними держадміністраціями, плануємо підключити опалення в будинках протягом 10 днів. Адже включити тепло одразу у всіх будинках неможливо технічно – через інертність системи теплопостачання Києва, що є найбільшою в Європі. Теплові мережі – це дуже складний комплекс теплотехнічного обладнання. При цьому, щоб забезпечити стабільний запуск опалювального сезону в цілодобовому режимі, працюватимуть 29 постійних аварійних бригад «Київтеплоенерго» та 14 залучених бригад», – сказав Юрій Паливода.

За його словами, теплоенергетичний комплекс столиці повністю готовий до опалювального сезону.

«За міжопалювальний період фахівці «Київтеплоенерго» провели ефективну підготовку теплового господарства до зими. Було відремонтовано 569 котлів на джерелах теплопостачання, 2256 центральних та індивідуальних теплових пунктів, 19 насосних станцій. У повному обсязі проведено гідравлічні випробування, а також усунуто понад 8 000 пошкоджень. Крім того, у цьому році ми розпочали масштабну програму ремонту та реконструкції теплових мереж. Наразі вже замінено близько 100 км зношених трубопроводів. А це у 5 разів більше, ніж за останні 2 роки. Роботи ще тривають», – зазначив Юрій Паливода.

Нагадаємо, що опалювальний сезон у соціальній сфері розпочався ще 30 вересня. Школи, дитячі садочки та лікарні підключали до систем опалення за індивідуальними заявками. Наразі тепло подано у 90% шкіл та дитячих садків. Усі індивідуальні заявки від адміністрацій соціальних закладів підприємство виконало.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку