Головна  →  Новини  →  24 жовтня 2019

За останні дев’ять місяців київські інспектори благоустрою винесли 17 469 приписів

За останні дев’ять місяців київські інспектори благоустрою винесли 17 469 приписів на усунення виявлених порушень Правил благоустрою міста Києва та склали 1994 протоколи за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Про це повідомили у Департаменті міського благоустрою.

«Серед внесених приписів лідерами є порушення, пов’язані із незаконним встановленням тимчасових споруд, сезонних торгівельних локацій, а також літніх майданчиків. Наступні за кількістю порушень є незаплановані розриття без дозвільної документації, несвоєчасне відновлення благоустрою після ремонтних і аварійних робіт, не встановлення огорожі у місцях розриттів, що є загрозою для життя і здоров’я пішоходів та рухомого майна. У трійку порушень також потрапляють приписи за невчасно або неналежним чином прибраний сніг і накриження на тротуарах. Сподіваємося, що із підвищенням штрафів, кількість порушень значно знизиться, оскільки максимальний розмір штрафу за порушення благоустрою на сьогодні складає 1700 гривень, що для юридичних осіб не є фінансовим обмеженням», – заявив керівник Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій.

Крім того, із 1 січня цього року за дорученнями Департаменту міського благоустрою було демонтовано 494 тимчасові споруди для провадження підприємницької діяльності; 306 інших елементів благоустрою (гаражі, шлагбауми, паркувальні пристрої тощо); 125 засобів пересувної дрібнороздрібної торгівлі; опрацьовано 42 схеми прив’язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності; забезпечено контроль за належним рівнем благоустрою в місцях проведення державних та загальноміських заходів.

kyivcity.gov.ua

 
Перейти до спискуВерсiя для друку