Головна  →  Новини  →  17 жовтня 2019

В Україні запустили нову програму Європейського Союзу - House of Europe

16 жовтня відбулася презентація нової програми Європейського Союзу - House of Europe. Програма фінансується ЄС та сприяє професійному і креативному обміну між Україною та Євросоюзом в галузях культури, освіти, охорони здоров'я, соціального підприємництва, медійних компетенцій та роботи з молоддю.

“House of Europe запустив сайт, на якому розміщена інформація щодо можливостей, які надає наша програма (і не лише вона). Ми постійно розширюємо нашу базу з такою інформацією. Також в нас буде окреме представництво, до якого можна буде прийти та дізнатися, як можна реалізувати ту чи іншу ідею. Ми працюємо з програмами в шести секторах: культура та креативні індустрії, освіта, медіа, соціальне підприємництво, медицина та робота з молоддю. На це в нас є бюджет в розмірі 12,2 мільйони євро, які нам було надано Представництвом Європейського Союзу в Україні”, - розповів керівник проекту Крістіан Дімер.

Протягом наступних чотирьох років буде реалізовано понад 20 грантових програм в зазначених сферах. Партнери програми – Ґете-інститут, Британська рада, Французький інститут та Чеський центр.

16 жовтня відкрились перші 11 конкурсів заявок програми, подаватися на які можна через сайт houseofeurope.org.ua. Серед них - навчальні подорожі для представників культури та креативних індустрій, гранти мобільності для фахівців з сектору освіти, інфраструктурні гранти для організацій галузі культури та гранти на переклад професійної та художньої літератури.

eu-ua.org

Перейти до спискуВерсiя для друку