Головна  →  Новини  →  11 жовтня 2019

«Київ – столиця діалогу»: в Оболонському районі дискутували про напрямки розвитку столиці (+ відео)

«Київ – столиця діалогу»: в Оболонському районі дискутували про напрямки розвитку столиці (+ відео)

Екватором «осінньої серії» форумів організацій громадянського суспільства «Київ – столиця діалогу» став Оболонський район міста.

На сьогодні активним громадянським суспільством сформовано потужний запит щодо створення постійної публічної платформи для безпосереднього спілкування з владою. Метою функціонування такої платформи є обговорення з громадськістю міських політик, основних проблемних питань та потреб, напрацювання спільних пропозицій щодо розвитку та життєдіяльності міста, інформування населення про заплановані заходи і події та багато іншого.

‒ Я переконаний, що наш Форум організацій громадянського суспільства вже став потужною платформою київської міської влади у налагодженні партнерських відносин з організаціями громадянського суспільства, а, з часом, набуде статусу однієї з головних подій суспільного життя столиці, – директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк.

Про досвід співпраці щодо реалізації спільних проектів та ініціатив розповіли виконувач обов’язків голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Цибульщак та голова районної громадської ради Вадим Марченко.

Однією з головних тем обговорення учасниками форуму стало питання розвитку середньої освіти у Києві. Зокрема, присутні дискутували про необхідність впровадження концепції раціонального харчування у шкільних закладах, програму «Healthy Schools», про безпеку на території закладів освіти, повноваження директорів, позашкільну роботу тощо.

Спільно з представниками структурних підрозділів Оболонської райдержадміністрації були опрацьовані питання надання житлово-комунальних послуг, благоустрою території, екології, утримання зелених насаджень, транспортної інфраструктури та міської забудови.

Напрацювання стратегічної секції-практикуму «Розвиток нашого району» внесено до резолюції ІІІ Київського Форуму організацій громадянського суспільства, який планується в листопаді цього року.

dsk.kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку