Головна  →  Новини  →  17 жовтня 2019

Віталій Кличко розповів, як кияни можуть економити на опаленні до 50% (+відео)

Мер Києва Віталій Кличко розказав, як кияни можуть економити на сплаті за опалення. У відео, що мер опублікував на своїй сторінці в Facebook, на конкретному прикладі показано, як мешканці одного з житлових будинків столиці, долучившись до міської програми співфінансування «70/30%», заощаджують до 50% витрат на сплаті за теплопостачання.

«На сьогодні програмами співфінансування ремонтів житлових будинків – «70/30%» та «Капремонти» скористалися понад 500 столичних багатоповерхівок. Механізми реальної економії на сплаті за опалення, електрику, гарячу воду місто розробило в 2015 році. Алгоритм простий – 70% вартості енергоефективних заходів чи капремонту будинку виділяє міський бюджет, а 30% – збирають мешканці», – зазначив Віталій Кличко у дописі до відео.

Мер підкреслив, що на умовах співфінансування в будинку здійснюється комплекс заходів, які дозволяють значно зменшити рахунки в платіжках. Найбільшою є економія на тепловій енергії. 

«Так, наприклад у будинку по вулиці Гмирі, мешканці якого долучилися до програми, за опалювальний сезон 2018-2019 кожна квартира зекономила в середньому 9 тисяч гривень. А мешканці всього будинку сумарно – майже 2 мільйони гривень, – зазначив Віталій Кличко. – З 15 жовтня до 15 листопада місто приймає заявки на участь у програмі «70/30%» на 2020 рік».  

Детальніше з інформацією про участь у програмі можна ознайомитися за посиланням.


 kyivcity.gov.ua

 
Перейти до спискуВерсiя для друку