Головна  →  Новини  →  17 жовтня 2019

Початкові класи НУШ і надалі працюватимуть без щоденників і щоденного оцінювання – МОН

«Що Ви скажете на пропозиції від батьків, що треба повертати щоденники?». Таке питання про класи НУШ поставила журналістка видання Deutsche Welle міністерці освіти Ганні Новосад.
Таке рішення [про повернення щоденників у класи НУШ] може бути ухвалене [на рівні школи], проте ми все таки рекомендуємо утримуватися  від таких практик, принаймні, в початковій школі, – відповіла пані міністерка. – Можливо, батькам хочеться мати більше контролю над процесом. Але філософія НУШ полягає в довірі, в тому числі, між батьками і вчителями.
Поза тим Ганна #Новосад зауважила, що в третьому й четвертому класах НУШ щоденного й тематичного оцінювання знань також не передбачено:
В початковій школі оцінювання відбуватиметься підсумково. В кінці року видаватиметься свідоцтво  досягнень. Це не просто якийсь абстрактний  табель.  Свідоцтво досягнень є тим інструментом, який дуже глибоко розкриває, як дитина опанувала ті чи інші навички, компетентності,  як вона їх засвоїла, як вона поводиться в школі, як вона себе соціалізує у школі.

vseosvita.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку