Головна  →  Новини  →  17 жовтня 2019

DESPRO оголошує набір на е-курс «Управління проєктами місцевого розвитку-9»

Швейцарсько-український проєкт «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO запрошує представників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, депутатів місцевих рад, лідерів громад та активістів громадського сектору до участі у дистанційному (електронному) курсі «Управління проєктами місцевого розвитку-9» на онлайн-платформі «Спільнота практик: сталий розвиток».

Метою навчання на цьому найпопулярнішому серед учасників Спільноти практик е-курсу є набуття знань та оволодіння техніками та методами управління проєктами для реалізації стратегій сталого розвитку громад. Кожен учасник, який успішно завершить курс, визначить мету проєкту і заінтересовані сторони; збере потреби як вимоги до проєкту, знайде рішення, яке забезпечить очікуваний результат, спланує етапи реалізації проєкту; визначить основні види діяльності за проєктом, необхідні ресурси, ризики та фактори забезпечення сталості результатів проєкту. Учасники також зможуть дізнатися як презентувати розроблену концепцію проєкту розвитку громади заінтересованим сторонам, як знайти консенсус при прийнятті рішення щодо ресурсного забезпечення проєкту і як активізувати громаду для реалізації проєкту. Завдяки практикуму, що передбачає Взаємооцінювання, учасники зможуть отримати рекомендації до своєї концепції проєкту від трьох учасників е-курсу та спробувати себе у ролі експерта, надавши свою оцінку та рекомендації концепціям інших учасників.

Е-курс «Управління проєктами місцевого розвитку» було ініційовано у 2012 році, відтоді відбулося 8 всеукраїнських курсів, ряд регіональних е-курсів (у співпраці з облрадами та ОДА Дніпропетровської, Луганської, Львівської та Івано-Франківської областей). Багато учасників Спільноти з року в рік долучаються до навчання на даному е-курсі і цьому сприяють щорічне оновлення змісту програми та практичних завдань, постійний супровід т'юторів – викладачів ДРІДУ НАДУ та фасилітаторів-активістів Спільноти впродовж навчання, а також можливості налагодження горизонтальної комунікації поміж учасниками.

Цьогоріч, учасники е-курсу спільно шукатимуть відповіді на запитання як підготувати «правильний» проєкт на вимогу громади, перейматимуть досвід колег, генеруватимуть нові ідеї для проєктів розвитку своїх громад, поширюватимуть культуру управління з допомогою проєктів у свої організації, а також стануть частиною «Спільноти практик: сталий розвиток», що нараховує майже 8 тисяч учасників з усієї України.

Навчання – безкоштовне; кількість осіб для участі від однієї установи чи організації – необмежена. Все, що необхідно для навчання: мати регулярний доступ до Інтернет та електронну поштову скриньку, готовність навчатися принаймні годину на день, а також ділитися досвідом реалізації своїх проєктів.

  • Тривалість навчання за програмою е-курсу: 1 листопада - 5 грудня 2019
  • Зарахування на е-курс буде відкрито з 20 жовтня до 5 листопада 2019

Щоб стати учасником е-курсу «Управління проектами місцевого розвитку-9» необхідно зареєструватися у Спільноті практик. Самостійно зареєструватися у Спільноті практик можна у будь-який зручний час. Для цього зайдіть на сторінку Спільноти  http://udl.despro.org.ua та у правому верхньому куті цієї сторінки натисніть кнопку «Вхід» і створіть новий обліковий запис учасника. При реєстрації на зазначену Вами адресу електронної пошти надійде інформаційний лист із проханням про підтвердження реєстрації. Лист містить безпечне посилання на сторінку, де користувач може підтвердити обліковий запис. У подальшому при вході в систему звіряються ім'я користувача і пароль із їхніми значеннями в базі даних системи. Доступ до електронного курсу, інформаційних ресурсів та спілкування без авторизації (ідентифікації користувача системою) неможливий.

Якщо Вам не вдасться зареєструватися самостійно, прохання звертатися до адміністратора за адресою [email protected].

Учасникам Спільноти не потрібно повторно реєструватися/створювати свій обліковий запис для участі у даному курсі, потрібно лише самостійно пройти зарахування на е-курс у вказані дати.

decentralization.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку