Головна  →  Новини  →  9 жовтня 2019

У Києві пройде фестиваль культового кіно: вхід вільний

У Києві пройде фестиваль культового кіно: вхід вільний

Другий фестиваль «КіноКульт» відбудеться 10 – 13 жовтня в київському телецентрі «Олівець» (вул. Мельникова, 42). Протягом чотирьох днів киянам покажуть низку фільмів, які вже зажили слави культових або ж тільки набувають ваги серед прихильників – від класичних шедеврів 20 століття до сучасних фестивальних хітів. Покази супроводжуватиметься лекціями від кінознавців.

Також зібрали найкраще з українського короткого метру 2019 року. Нагороду одній зі стрічок – приз глядацьких симпатій – визначать саме глядачі.

Вхід на всі події вільний, але потрібно зареєструватися. 

Програма фестивалю

10.10 (четвер) 

20:00 КіноКульт. «Наслідки любові» Паоло Соррентіно



Паоло Соррентіно зажив слави одного з головних італійських режисерів сучасності. Каннські нагороди, «Оскар» за «Велику красу» та гучний успіх «Молодого Папи» були пізніше – першим тріумфом Соррентіно були саме «Наслідки любові».
Тітта Ді Джироламо (Тоні Сервілло) останні вісім років живе у швейцарському готелі. Протягом цих років літній одинак методично відтворює один і той самий порядок денний, вживає героїн та страждає на безсоння. Тітта заборгував мафії, тож тепер належить їй довіку. Він давно змирився із монотонним життям і не збирається його міняти. Вірніше, не збирався, доки не закохався.

Посилання на реєстрацію

11.10 (п'ятниця)

19:30 КіноКульт. «Укриття»



Апокаліптичні видіння, тривожні передчуття і найкращі ролі Джесіки Честейн та Майкла Шеннона у психологічному трилері «Укриття» Джеффа Ніколса. У 2011 році фільм отримав три нагороди на Каннському тижні критики.
Кертіс бачить уві сні катастрофу, що наближається до будинку, де він живе з дружиною та маленькою дочкою. Його мати страждала на параноїдну шизофренію, тож чоловік приховує все від близьких і намагається жити далі. Але сни повторюються: Кертіс бачить чорних птахів, дощ, що тхне моторною оливою та жахливе торнадо, яке неодмінно знищить його родину. Тривожна одержимість загрожує зруйнувати сім’ю та кар’єру Кертіса раніше за будь-яку природну катастрофу. Але він не може нічого вдіяти – і починає потай будувати сховок.

Посилання на реєстрацію

20:00 КіноКульт. «Кумедне личко» з Одрі Хепберн



Чарівний фільм з Одрі Хепберн та Фредом Астером – славетна класика мюзиклу. Прем’єра стрічки відбулася на Каннському кінофестивалі у 1957 році і пізніше отримала чотири номінації на «Оскар». 
Головна редакторка модного журналу Меггі намагається знайти новий тренд. Разом з фотографом Діком Ейвері вони шукають жінку, що стане символом не лише краси, а й розуму, тому вирушають до книжкового магазину. Вродлива продавчиня Джо дивує Меггі та Діка своєю ерудицією, але стандарти моди вона зневажає. Втрьох вони їдуть на зйомки до Парижу, де закохуються, розчаровуються – і, звісно ж, співають.

Посилання на реєстрацію

12.10 (субота)

15:00 та 17:45 КіноКульт. Український короткий метр



Команда КіноКульту зібрала для вас колекцію улюблених українських короткометражних робіт за останній рік. Найважливіша з програм нашого фестивалю, друга назва якої – «Культ завтрашнього дня».

Посилання на реєстрацію

19:00 КіноКульт. «Сніданок у Тіффані»



Славетна романтична комедія з Одрі Хепберн за однойменним твором Трумена Капоте. Стрічка отримала два «Оскари» – за найкращу музику та культову пісню «Moon River», яку виконує головна героїня.
Письменник Пол переїздить на нову квартиру і знайомиться із сусідкою Голлі. Вона створює враження легковажної дівчини, яка поводиться вкрай дивно: плутає імена, тримає телефон у валізі під ліжком та мріє купити мало не всі коштовності у магазині «Tiffany & Co.» Пол закохується у Голлі, але ніяк не може впоратися з її химерними звичками.

Посилання на реєстрацію

13.10 (неділя)

15:00 КіноКульт. «Пан Ніхто» Жако Ван Дормеля



Завдяки своїм ідеям, операторській роботі та саундтреку, фільм Жако Ван Дормеля став впізнаваним та культовим. Прем’єра відбулася на Венеційському кінофестивалі. 
Чоловіку Немо виповнилося 118 років і він став найстарішим смертним жителем серед безсмертних. За допомогою гіпнозу Немо пригадує вчинки та події, які були ключовими у його житті. Через паралельні часові виміри, теорію струн та багато інших наукових фактів головний герой усвідомлює цінність кожної миті на Землі.

Посилання на реєстрацію

15:30 КіноКульт. «Басейн» Жака Дере



Психологічна драма з Аленом Делоном, Ромі Шнайдер та Джейн Біркін на фестивалі КіноКульт. У 2015 році сюжет «Басейну» адаптував Лука Гуаданьїно для фільму «Великий сплеск» з Тільдою Свінтон та Ральфом Файнсом. Настав час познайомитися ближче і з оригінальною стрічкою.
Письменник Жан-Поль відпочиває зі своєю дівчиною Маріанною на італійській віллі. До них приїздить товариш Гаррі із неочікуваною гостею – вісімнадцятилітньою донькою Пенелопою. До стосунків з новим хлопцем Маріанна зустрічалася з Гаррі. Між старими коханцями з‘являються нові почуття, а молода Пенелопа щиро захоплюється красунчиком Жан-Полем. Напружена ситуація остаточно втрачає контроль після випадку у басейні.

Посилання на реєстрацію

18:15 КіноКульт. «Дерево життя» Терренса Маліка



Естетська притча з Бредом Піттом, Джессікою Честейн, Шоном Пенном та досконалою операторською роботою Еммануеля Любецкі на фестивалі :КіноКульт. Володар Золотої пальмової гілки Каннського фестивалю 2011 року.
Хлопців сім’ї О’Браєн виховує ніжна мати (Джессіка Честейн) та суворий батько (Бред Пітт). Життя родини спостерігаємо очима 11-річного Джека, який дорослішає і вчиться приймати перші усвідомлені рішення. Дорослішання, сімейні кризи та пошуки порозуміння з батьками Терренс Малік римує зі створенням Всесвіту та виникненням життя на Землі, надаючи сімейній історії глобальних рис.

Посилання на реєстрацію

vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку