Головна  →  Новини  →  3 жовтня 2019

Відбувся Шостий світовий дитячий фестиваль анімаційних фільмів «Golden Snail”

З 9 по 14 вересня у Сербському місті Вран‘є проходив шостий світовий дитячий фестиваль анімаційних фільмів «Golden Snail” або «Золотий равлик». Цього року близько тисячі фільмів зі всього світу були надіслані до цього фестивалю, але відбір пройшли тільки 70 фільмів, створених дітьми.

Від України були прийняті три фільми, два з яких належали дитячій кіностудіі «Кімната 16» при школі 256 Оболонського району: «Вишиванка» та «Прогулянка на столі». Жюрі, що складалося з педагогів з Ізраїлю, Росії та Сербії, нагородили дипломом за неочікуване та креативне рішення останній мультфільм, над яким працювали учні 8 та 14 років. Учні, що відвідали фестиваль, не тільки дізналися про нову країну та отримали диплом, а й знайшли собі друзів з інших країн.

А з 18 по 22 вересня мультик “Прогулянка на столі” брав участь у міжнародному фестивалі “Аніматор фест”, що проходив у Сербському містечку Ягодина. Тут учні студії на власні очі побачили, як мультики можуть рухатися вулицями за допомогою анімациклу. Також вони познайомилися з учнями-колегами з інших країн та отримали диплом учасників фестивалю.

За інформацією управління освіти

Перейти до спискуВерсiя для друку