Головна  →  Новини  →  3 жовтня 2019

ХХХVII туристсько-краєзнавчий зліт учнівської молоді Оболонського району

Центром туризму та краєзнавства учнівської молоді Оболонського район у м. Києва було проведено традиційний туристсько-краєзнавчий зліт учнівської молоді. Пуща-Водиця зустріла команди досить прохолодною осінньою погодою та це не стало на заваді справжнього свята туризму та гарного настрою для 420 школярів, що взяли участь у заході.

В ході урочистого відкриття ХХХVII туристсько-краєзнавчого зльоту учасників привітала начальник управління освіти Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Вахнюк Наталія Миколаївна, побажавши юним спортсменам успіхів та перемог.

Програма цьогорічного зльоту включала проведення туристських змагань та краєзнавчих конкурсів. Юні спортсмени мали можливість поборотись за перемогу на дистанціях «Туристсько-краєзнавчий похід» та «Комбінована естафета», а окремі учасники виборювали призові місця на дистанції «Смуга перешкод».

Найерудованіші члени команд взяли участь в інтелектуальному конкурсі «Розумники». Цього року розглядалась тема «Ними пишається Київ». Команди відповіли на 80 запитань пов’язаних із видатними діячами (архітектори та скульптори, діячі культури, меценати та винахідники тощо), що в різний час жили та працювали в Києві. Розглядалась сфера їх діяльності та напрямок роботи, а також внесок у розвиток столиці та держави, пам’ятки скульптури та архітектури, що присвячені цим постатям.

Протягом дня на центральній галявині зльоту лунали пісні на слова українських  класиків та сучасних поетів, адже окремим видом програми при визначенні загальнокомандного заліку був конкурс співаної поезії.

Весь день було розписано похвилинно, адже програма зльоту була дуже насичена. Але у вільний час команди-учасниці і окремі представники команд мали можливість познайомитися з технікою деку пажу та виготовити невеличкий сувенір на згадку власними руками, а також набути важливі і корисні знання з надання долікарської медичної допомоги під керівництвом представників ГО «Об’єднані війною. 90-ий батальйон».

Найемоційнішим моментом заходу стала лінійка-закриття ХХХVII туристсько-краєзнавчого зльоту, в ході якої були нагороджені переможці в окремих видах змагань та конкурсів, а також команди, що вибороли перемогу у загальнокомандному заліку.

Переможці змагань:
Молодша вікова група
194 – І місце
239 – ІІ місце
14 – ІІІ місце  

За інформацією управління освіти

Перейти до спискуВерсiя для друку