Головна  →  Новини  →  26 вересня 2019

У Києві з’явилася інтерактивна мапа соціальних послуг для батьків дітей з інвалідністю

Батьки дітей з інвалідністю тепер можуть визначити найближчий за місцем проживання соціальний центр чи інклюзивний заклад навчання завдяки інтерактивній мапі (http://bit.ly/2nfwlZ5). Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

 «У Києві близько 10 тисяч сімей, у яких виховуються діти з інвалідністю. На одній із зустрічей з батьками, вони повідомили, що не мають достатньої інформації, де вони можуть отримати ту чи іншу послугу: записатися у садочок з інклюзією, отримати медичну допомогу, дізнатися про пільги. Тому виникла ідея створити єдиний ресурс, де на карті можна знайти заклад, який надає ту чи іншу послугу неподалік від місця проживання. У свою чергу, для міста стає зрозуміліше, де і якої послуги не вистачає. Це дасть можливість проаналізувати покриття тими чи іншими послугами в усьому місті», – зазначила Марина Хонда.

Окрім інтерактивної мапи, система містить інформацію стосовно послуг (http://bit.ly/2nfxsYL), які надаються Київським міським центром реабілітації дітей з інвалідністю, інформацію про територіальні центри соціального захисту, начальні та медичні заклади, перелік документів для отримання послуг та можливі причини відмови.

 Система поки працює в тестовому режимі. Центр звертається до батьків із проханням долучитися до тестування, а про виявлені недоліки повідомити керівництво Київського міського центру реабілітації дітей через зворотній зв’язок (http://bit.ly/2lGIqGd).

 Детальніше про послуги за посиланням: http://www.dytyna.kiev.ua/.

 https://kyivcity.gov.ua/news/u_kiyevi_zyavilasya_interaktivna_mapa_sotsialnikh_poslug_dlya_batkiv_ditey_z_invalidnistyu/

 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку