Головна  →  Новини  →  13 вересня 2019

Флешмоб до Дня вчителя: “Дерева замість квітів”

На початку 2019 року міська ініціатива Kyiv Smart City спільно з лабораторією Public Lab провела проект “Безпечна школа”. У 34 навчальних закладах Києва було перевірено якість повітря. Виявилося, що в ньому значно перевищена концентрація діоксиду азоту — отруйного газу, що є продуктом горіння палива. Він призводить до порушення функцій легень і бронхів, а також подразнює слизові оболонки носа й очей.

На думку експертів, причиною цього стала близькість розташування шкіл до доріг з інтенсивним трафіком. І одним із найефективніших способів покращити якість повітря в класах є створення захисного бар’єра з дерев між дорогою та школою. Найкраще із цим завданням справляються клени, дуби, каштани, катальпи, липи, яблуні та бузок. Цього року Kyiv Smart City вирішила провести флешмоб під лозунгом “Не зрізай квіти — принось саджанець”. Його метою є залучити учнів та їхніх батьків до екоакції, спрямованої на покращення якості повітря біля навчальних закладів. Замість букетів учні принесуть на День вчителя саджанці дерев та кущів, а потім, озброївшись рукавицями і лопатами, разом з батьками та вчителями посадять їх біля своїх шкіл. Це не лише згуртує клас, але й підвищить обізнаність дітей щодо екологічної ситуації та привчить відповідально ставитися до довкілля.

Свою участь у флешмобі вже підтвердили такі освітні філії Kyiv Smart City: середня загальноосвітня школа № 275 ім. Кравчука, спеціалізована школа I-III ступенів № 255, спеціалізована школа ім. Казимира Гапоненко №110, середня загальноосвітня школа I-III ступенів № 158, школа I-III ступенів №29, середня загальноосвітня школа №93 та спеціалізована школа №80.

Хочете також проявити свою еко-активність? Ставайте відповідальними споживачами і долучайтеся до флешмобу “Дерева замість квітів”. В акції можуть взяти участь навчальні заклади з усієї України.

Для цього необхідно:
1. Поділитися цією публікацією з адміністрацією школи та розповісти про акцію батькам інших дітей;
2. Визначитися з кількістю та породами дерев, які ви хочете посадити біля закладу, куди ходить ваша дитина;
3. Завчасно підготувати ділянку біля школи;
4. На День вчителя замість квітів придбайте саджанець. Його не обов’язково приносити кожному учню окремо, можна об’єднати зусилля з однокласниками;
5. Сфотографуйте своє дерево, вкажіть місто і номер школи, поділіться світлиною в соцмережах з хештегом #деревазамістьквітів

Партнерами заходу є: Благодійний фонд “Зелене місто”, КО “КИЇВЗЕЛЕНБУД” та Розсадник декоративних рослин “Єва”.

Якщо ви також хочете долучитися до Флешмобу і заявити про себе, як соціально — відповідальну компанію, зверніться за деталями до координаторів акції:

Василь Товкайло 093-031-55-82 [email protected]
Кристина Ковкрак 096-296-83-04 [email protected]

kyivsmartcity.com

Перейти до спискуВерсiя для друку