Головна  →  Новини  →  10 вересня 2019

Відбулась комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Оболонського району

Сьогодні, 10 вересня 2019 року, під головуванням в.о. голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександра Цибульщака в актовій залі відбулося чергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Оболонського району міста Києва.

В роботі комісії взяли участь: перший заступник голови Людмила Сагайдак, заступника голови Сергій Блохов, керівник апарату Ірина Пашко, керівники структурних підрозділів Оболонської райдержадміністрації, керівники служб цивільного захисту району.

Під час засідання було розглянуто питання: «Про заходи щодо посилення протипожежного стану у житлово-комунальних установах, закладах освіти, торгівлі, культури, оздоровчо-лікувальних закладах та закладах соціального захисту населення в Оболонському районі.

З даного питання доповів заступник начальника відділу запобігання надзвичайних ситуацій Оболонського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві Петро Болдарев. Він проінформував присутніх, що протягом січня-серпня 2019 року в Оболонському районі м. Києва зареєстровано 466 (по місту 3993) пожежі проти 400 (по місту 3859) за аналогічний період минулого року, тобто спостерігається збільшення на 3 %. Прямі збитки від пожеж складають 4 146 400 грн. (по місту 44 229 429) проти 5 658 000 грн. (по місту 89 520 123) за аналогічний період 2018 року. Збитки від пожеж зменшились на 51 %. Побічні збитки склали 30 119 060 грн. (по місту 270 762 400). Врятовано матеріальних цінностей на суму 31 619 400 грн (по місту 140 879 602).

На пожежах загинуло 6 осіб проти 2 (+200%) та травмовано 5 проти 1 (+400%) за аналогічний період 2018 року.

На виконання Плану основних заходів цивільного захисту на 2019 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 року № 1076-р, Кодексу цивільного захисту України, планів роботи ГУ ДСНС України у м. Києві та Оболонського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві, відділом запобігання надзвичайним ситуаціям Оболонського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві впродовж першого півріччя 2019 року проводилися планові та позапланові перевірки додержання (виконання) вимог законодавства у сферах техногенної та пожежної безпеки закладів освіти, культури та охорони здоров’я, які розташовані на території Оболонському районі м.Києва.

Перевірками встановлено, що керівниками закладів щорічно видаються накази, розпорядження щодо забезпечення пожежної безпеки, проводяться протипожежні інструктажі з персоналом закладів, здійснюється технічне обслуговування первинних засобів пожежогасіння, виконуються заміри опору ізоляції та перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж, встановлюються нові шафи для пожежних кран-комплектів, проводяться роботи щодо влаштування систем протипожежного захисту.

За результатами засідання комісії керівникам підприємств, установ та організацій Оболонського району надані відповідні протокольні доручення.

Слід зазначити, що районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій є постійно діючим органом, який забезпечує координацію діяльності районних органів виконавчої влади із забезпеченням техногенно-екологічної безпеки, захисту населення та територій від наслідків надзвичайних ситуацій, організаційних заходів протидії терористичній діяльності та воєнній загрозі, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій і реагування на них.

Перейти до спискуВерсiя для друку