Головна  →  Новини  →  30 серпня 2019

Опубліковано позиційну книгу інтеграції України до ЄС та НАТО

Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України презентував публікацію «Європейська та євроатлантична інтеграція», що підготовлена у форматі позиційної книги.

Метою публікації є надання представникам політичних сил, а також експертним колам та громадськості, достовірної інформації про поточний стан справ, основні досягнення та виклики у реалізації курсу європейської інтеграції, а також на шляху України до членства в НАТО.

У позиційній книзі визначені:

- інституційна основа реалізації державної політики у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції, а також система двосторонніх органів асоціації Україна – ЄС і Україна – НАТО;

- основні законодавчі ініціативи у всіх сферах, які потребують першочергового розгляду новообраним парламентом;

- перелік ключових українських та європейських стейкхолдерів;

- фінансова та експертна допомога міжнародних партнерів, на яку можуть розраховувати урядовці та парламентарі, а також як перейти на новий рівень управління цими ресурсами.

- ключові кроки реалізації державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції, в тому числі в рамках Річної національної програми під егідою Комісії Україна - НАТО;

- відомчий аспект реалізації європейського та євроатлантичного курсу держави у розрізі діяльності кожного з міністерств, відповідальних за виконання положень Угоди про асоціацію, відповідно до компетенції. 

- головні досягнення відповідального міністерства та “слабкі місця”, що потребують особливої уваги всіх заінтересованих органів влади для забезпечення реалізації євроатінтеграційних перспектив.

Таким чином, позиційна книга є внеском у забезпечення стабільного розвитку держави, збереження закладеного інституційно-правового фундаменту для подальших реформ та продовження цілісної і послідовної державної політики у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції під час нового скликання Верховної Ради України. Насамперед це стосується здійснення подальших кроків щодо поглибленої секторальної інтеграції у цифровій, митній та енергетичній сферах, у сфері юстиції, свободи та безпеки, а також інтеграції до НАТО.

eu-ua.org

 
 
Перейти до спискуВерсiя для друку