Головна  →  Новини  →  28 серпня 2019

На Kyiv Smart City Forum 2019 українська столиця продемонструє останні досягнення діджиталізації

1 жовтня у конгресно-виставковому центрі «Парковий» уже вчетверте стартує Kyiv Smart City Forum, де презентують останні розробки у сфері «розумних» рішень, інноваційні досягнення української столиці, глобальні процеси діджиталізації та smart-технології у розбудові міського простору.

Одна із головних тем цьогорічного форуму – діджиталізація Києва та українських міст для комфорту і безпеки громадян. Експерти обговорять світові тенденції у цій сфері, зокрема, уніфікацію платіжних систем. Представники столичної влади презентують розвиток і перспективи цифрової інфраструктури Києва. Також йтиметься про інноваційні екосистеми, технології моніторингу споживання енергетичних ресурсів і оцінки екологічної ситуації, сортування сміття.

Цього року учасників очікують 8 тематичних секцій (виступи у форматі SHORT TALKS, презентації, воркшопи, панельні дискусії), 1000 м демозони (демонстрація технологічних рішень вендорів, інноваційні продукти для розумних міст), 3500 гостей (представників місцевих влад, посольств, міжнародних організацій, бізнес-кіл, ЗМІ, вендорів, урбаністів, лідерів думок). У КВЦ «Парковий» площею понад 6000 кв. м пройде тест-драйв електрокарів і гібридів.

У рамках форуму відбудеться щорічна церемонія нагородження міст-інноваторів Smart Місто 2019. Найкращі міські проекти, громадські та державні ініціативи будуть визначені в 5 номінаціях:

  • відкрите інноваційне місто – за успішне залучення жителів до процесів управління містом на основі використання інформаційно-комунікаційних технологій;
  • найкраща транспортна модель міста – за найвищі стандарти у розвитку міської транспортної інфраструктури;
  • найкомфортніше місто для життя – за найвищі стандарти проживання та високий рівень задоволеності мешканців;
  • місто стартапів – за підтримку запуску нових інноваційних проектів та технологічних рішень для вдосконалення міського простору;
  • екологічно відповідальне місто – за використання розумних технологій для захисту та відновлення міської екосистеми.

Як відомо, торік у рамках церемонії столицю визнали «Найбільш комфортним містом для життя».

Ознайомитися із детальною програмою Kyiv Smart City Forum 2019 можна за посиланням: http://bit.ly/2Kc1LZb.

Нагадаємо, що Kyiv Smart City Forum започатковано для залучення провідних компаній світу до реалізації інноваційних проектів у Києві, налагодження співпраці київської влади та іноземних експертів у сфері інноваційних технологій, впровадження проектів із застосуванням новітніх інформаційно-комунікаційних технологій.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку