Головна  →  Новини  →  21 серпня 2019

«КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО» розпочало ремонт димової труби на ТЕЦ-6, що відпрацювала вже більше 30 років

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» розпочало ремонт димової труби на теплоелектроцентралі №6, що постачає тепло та гарячу воду споживачам Дарницького, Деснянського, Оболонського, Подільського, Шевченківського районів. Загалом, це близько третини споживачів міста. Ремонтні роботи на трубі, що має висоту 270 метрів спеціалісти «Київтеплоенерго» мають завершити до опалювального сезону. Про це повідомили в структурному підрозділі «Київські ТЕЦ».

«Надійність тепло- та водопостачання залежить від справної та безаварійної роботи всього обладнання теплоелектроцентралі, в тому числі й димової труби, яка відпрацювала уже більше 30 років. Роботи проходять в рамках інвестиційної програми комунального підприємства «Київтеплоенерго», в управління якого станція перейшла рік тому», – розповідає головний інженер ТЕЦ-6 КП «Київтеплоенерго» Олександр Бичков.

За його словами, роботи можна проводити лише в міжопалювальний період, коли головне обладнання ТЕЦ зупинене (котли, турбіни) і димова труба не працює.
«Ми замінимо зруйновані часом та корозією захисні плити на верхівці труби, розчистимо нашарування, які утворилися за час роботи на внутрішній та зовнішній бетонній поверхні, усунемо пошкодження бетону та металоконструкцій, нанесемо спеціальне відновлювальне та захисне покриття. Це великий обсяг робіт, більшість з яких ми завершимо до старту опалювального сезону. Решту – завершимо вже наступного року», – розповів головний інженер ТЕЦ-6 КП «Київтеплоенерго» Олександр Бичков.

Бичков зауважив, що виконані роботи вбережуть димову трубу від руйнування та підвищить надійність функціонування обладнання, без якого ТЕЦ працювати не може.

Нагадаємо, що «Київтеплоенерго» також зараз проводить на ТЕЦ-6 ремонт градирні №2 та ремонт енергоблоку №1. На заводі «Енергія» підприємство проводить капітальний ремонт електрофільтра. Проведені 98% гідравлічних випробувань і ліквідувало 1600 пошкоджень тепломереж.

Довідково: Щодоби ТЕЦ-6 відпускає в енергосистему України за допомогою повітряних ліній електропередач 110 та 330 кВ влітку близько 150 МВт електричної енергії за годину, а взимку – до 500 МВт електроенергії щогодини. Крім того, в опалювальний сезон ТЕЦ щогодини виробляє до 700 Гкал теплової енергії, для забезпечення гарячим водопостачанням та централізованим опаленням близько третини споживачів м. Києва.

kte.kmda.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку