Головна  →  Новини  →  20 серпня 2019

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці незалежності України відбудуться урочисті заходи

З метою належного відзначення Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці незалежності України, вшанування подвигу борців за свободу та незалежність України, зміцнення громадянської злагоди, утвердження у громадян почуття національної свідомості і патріотизму в Оболонському районі міста Києва планується проведення заходів, а саме:

23 серпня 2019 року:

08.30 – покладання квітів до пам’ятних знаків Героям Небесної Сотні та Героям України, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України;

09.00 – церемонія урочистого підняття Державного Прапора України на площі біля Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації за участю керівництва району, учасників АТО та ООС, громадськості, під час якої відбудеться урочисте вручення паспортів громадянина України юнакам і дівчатам, яким виповнилось 16 років та які досягли значних успіхів у навчанні, спорті, мистецтві, а також виступи творчих колективів та окремих виконавців.

З 23 по 29 серпня 2019 року у приміщенні Оболонської РДА (вул. Тимошенка, 16) відбудеться ХVІІІ Міжнародний шаховий фестиваль «Кубок Незалежності України–2019».

26-28 серпня 2019 року на стадіоні по просп. Оболонському, 32-Б буде проведено турнір Оболонського району м. Києва з футболу серед дитячих команд «Кубок незалежності».

З 29 серпня 2019 року по 11 вересня 2019 року у КП «Дитячий кінотеатр «Кадр» відбудеться демонстрація кінострічки «Іловайськ 2014».

Також, у рамках святкування, планується проведення низки заходів у закладах культури, освіти, підліткових клубах за місцем проживання.

Так, в закладах загальної середньої освіти заплановано проведення:

- 23 серпня 2019 року покладання квітів до меморіальних дошок, розташованих на фасадах шкіл, воїнам, які загинули за територіальну цілісність України під час Революції Гідності та проведення операції об’єднаних сил на Сході України;

- з 02 по 06 вересня 2019 року віртуальні мандрівки «Є у світі країна, найчарівніша, як перлина», виховні години «Живи та міцній, українська держава, під прапором неба й родючих ланів», книжкові виставки «Моя гордість – вільна, незалежна Україна».

21 серпня 2019 року в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями (вул. Йорданська, 7-Г) буде проведено майстер-клас «Українські пейзажі» для дітей та підлітків, вікторину «Державні символи України» (Клуб молодіжного спілкування).

В закладах культури Оболонського району:

- 24 серпня 2019 року – книжкова виставка «Незалежна і єдина – наша ненька – Україна!» (публічна бібліотека ім. Панаса Мирного вул. Кондратюка, 4-б);

- 24 серпня 2019 року – віртуальна виставка «Живи, Україно, живи для краси, для сили, для правди, для волі!» (Центральна публічна районна бібліотека ім. О.С. Пушкіна просп. Оболонський, 16);

- 23 серпня 2019 року – історично-патріотична бесіда «Моя Україна – вільна держава, з нею пов’язую долю свою» (бібліотека № 120 для дітей вул. Попова, 12);

- 23 серпня 2019 року – віртуальний історико-краєзнавчий круїз «Веде життєпис Україна від давніх українських міст» (бібліотека № 102 для дітей вул. Рокосовського, 3-б);

- 23 серпня 2019 року – бесіда-діалог «Живи, Україно, живи для краси, для сили, для правди, для волі!..» (бібліотека ім. Олени Пчілки для дітей вул. О.Архипенка, 3);

- 23 серпня 2019 року – патріотична година «Дитяча сонячна країна – ласкава ніжна Україна» (Центральна районна бібліотека ім. Героїв Небесної Сотні для дітей просп. Г.Сталінграда, 51-б).

Крім того, передбачено святкове оформлення вулиць і площ Оболонського району м. Києва, фасадів будинків та прилеглих територій, будівель підприємств, установ та організацій району.

 

Міські заходи

Указом Президента України від 19 липня 2019 року № 513 «Про відзначення 28-ї річниці незалежності України визначено проведення низки державних заходів, а саме: 

23 серпня 2019 року о 9.00 год. на Софійській площі у м. Києві Церемонія урочистого підняття Державного Прапора України, церемонія присвоєння почесних найменувань військових частин Збройних Сил України та плац-концерт почесної варти Національної гвардії України;

24 серпня 2019 року з 9.30 до 11.00 заходи з ушанування пам’яті героїв, які віддали життя, захищаючи свободу та незалежність України, біля пам’ятного Хреста на місці загибелі Героїв Небесної Сотні, де буде проголошено загальнонаціональну хвилину мовчання;

урочисті та культурно-мистецькі заходи за участю Глави держави продовжаться на майдані Незалежності та завершаться урочистою святковою ходою.

Відповідно до розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 16 серпня 2019 року № 1467 «Про відзначення у місті Києві Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці незалежності України» планується проведення низки загальноміських заходів, а саме: 

16 серпня – 15 вересня

Міська виставка квіткових композицій до Дня незалежності України на тему «Спортивна Україна» (територія Печерського ландшафтного парку).

 

19-31 серпня

Фотовиставка до Дня незалежності України «Україно моя» в Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця».

 

21 серпня

Урочисте вручення державних нагород України та відзнак Київського міського голови з нагоди 28-ї річниці незалежності України (вул. Хрещатик, 36, Колонна зала).

23 серпня

Церемонії урочистого підняття Державного Прапора України біля будівлі Київської міської ради  та в районах міста Києва (10.00).

Урочисте вручення паспортів громадянина України юнакам і дівчатам столиці, які досягли значних успіхів у навчанні, спорті, мистецтві (вул. Хрещатик, 36).

Святкова концертна програма до Дня незалежності України в Національному історико–архітектурному музеї «Київська фортеця».

Святковий концерт до Дня незалежності України «Незалежна, вишита колоссям, Україна квітуча моя» в парку ім. Тараса Шевченка.

 

24 серпня

Молитовний захід у соборі Святої Софії Національного заповідника «Софія Київська» та інших храмах м. Києва.

Церемонія покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку, Михайлу Грушевському. Вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Святковий захід з нагоди 28-ї річниці незалежності України біля будівлі Київської міської ради (вул. Хрещатик, 36, 13.00).

Фестиваль етнічних громад «Етнічний віночок» біля будівлі Київської міської ради (вул. Хрещатик, 36, 14.00-18.30).

Показові виступи Київського міського автомотоклубу на вулиці Хрещатик (від вулиці Богдана Хмельницького до бульвару Тараса Шевченка, 13.00-17.00).

Вуличний соціальний фестиваль «Карта мрії – 2019» (вул. Хрещатик, від вул. Прорізної до будівлі головного відділення Укрпошти, 13.00-17.00).

Спортивно-масовий захід «Забіг у вишиванках «Кубок до Дня Незалежності України» (Русанівська набережна – Дніпровська набережна до вулиці Княжий затон, 9.00-13.00).

Всеукраїнський фестиваль з нагоди Дня Незалежності України Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (біля арки Дружби народів, Центральний парк культури та відпочинку м. Києва).

 

За інформацією управління культури

Перейти до спискуВерсiя для друку