Головна  →  Новини  →  19 серпня 2019

До першого вересня Київ виплатить матеріальну допомогу дитячим будинкам сімейного типу та прийомним родинам

До Дня знань 24 дитячі будинки сімейного типу, 34 прийомні родини і 2 патронатні сім’ї отримають від столичної влади додаткову матеріальну допомогу. Як повідомила заступник голови КМДА Марина Хонда, підписано відповідне розпорядження № 1465.

«Розуміючи важливість виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Київ продовжує систему щоквартальних грошових виплат для дитячих будинків сімейного типу, прийомних і патронатних родин столиці. Завдяки нашій ініціативі виплати отримують 24 дитячих будинки сімейного типу, 34 прийомні родини і 2 патронатні сім’ї з нагоди 1 вересня. Ці виплати створені для того, щоб стимулювати та підтримувати дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім’ї, патронатні родини», – зазначила Марина Хонда.

За її інформацією, матеріальну допомогу у розмірі 7000 грн отримають патронатні вихователі, які виховують від 1 до 3 дітей та прийомні батьки, які виховують від 1 до 3 дітей‑сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

У розмірі 14000 грн – батьки-вихователі, прийомні батьки, які виховують від 4 до 6 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

У розмірі 19000 грн – батьки-вихователі, прийомні батьки, які виховують 7 та більше дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Виплати відбуваються за рахунок коштів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам».

На сьогодні у столичних дитячих будинках сімейного типу, прийомних родинах та патронатних сім’ях  виховуються 224 дитини.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку