Головна  →  Новини  →  16 серпня 2019

Сьогодні київські рятувальники провели навчальну ліквідацію аварії на туристичному теплоході на Дніпрі

Сьогодні столичні рятувальники провели масштабні навчання на Дніпрі. До навчальної ліквідації наслідків зіткнення двох туристичних суден на річці були задіяні 18 одиниць спецтехніки (у тому числі, рятувальні катери, гелікоптер) та 160 рятувальників.

Навчання тривало 4 дні. Участь взяли аварійно-рятувальні підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій  України (ДСНС), зокрема Спеціальний авіаційний загін оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України у м. Києві, Мобільний рятувальний центр швидкого реагування ДСНС України), комунальне підприємство «Плесо», комунальна аварійно-рятувальної служба «Київська служба порятунку», медицина катастроф, Товариство Червоного Хреста та водна поліція головного управління Нацполіції України в місті Києві.

«Такі масштабні навчання на воді Київ проводить уперше, однак їх актуальність для нашого міста важко переоцінити, зважаючи на велику кількість водоймищ. На жаль, ми пам’ятаємо жахливий випадок у столиці Угорщини Будапешті на річці Дунай, коли перекинувся і затонув прогулянковий катер, на борту якого перебували 33 людини. І в наших силах – не допустити таких випадків у Києві. Адже в місті працює 30 туристичних суден, послугами яких щосезону користуються близько 300 тисяч киян та гостей. Тому сьогодні ми відпрацьовуємо проведення пошуково-рятувальних робіт на річці внаслідок зіткнення кораблів «Еней» та «Горовець», а також взаємодію усіх служб при ліквідації наслідків умовної надзвичайної ситуації на воді», – повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

За його словами, оперативність та злагодженість роботи рятувальників, медичних служб, поліції та водних служб була на високому рівні. У результаті операції врятовані усі пасажири – 31 особа.

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку