Головна  →  Новини  →  4 липня 2019

УВАГА! Биті ртутні термометри викидати в контейнер категорично ЗАБОРОНЕНО! - КП "Київкомунсервіс"

Почастішали ситуації неналежного використання контейнерів для збору небезпечних відходів у складі побутових від населення! 
Працівниками КП "Київкомунсервіс" під час обстеження та вивантаження, в отворах контейнерів виявляються биті термометри та лампи. Що є не допустимим!
В результаті чого потрібно проводити очистку контейнеру та демеркуризацію ртуті, яка може потрапити в контейнер, або на прилеглу територію. Дана послуга потребує значних витрат та коштує понад 2 000 гривень. Пошкоджені термометри та лампи, належним чином не можуть бути передані на утилізацію.
Також постійно трапляються випадки навмисного псування контейнерів (зривають замки та дверцята), викидання звичайного сміття! В даних ситуаціях винуватці завдають шкоди та залишаються без покарання.


Шановні мешканці! Вкотре нагадуємо правила користування контейнерами!

Дані контейнери призначені виключно для збору небезпечних відходів, а саме – відпрацьованих батарейок, непошкоджених термометрів та ламп. На контейнері чітко вказані позначки відповідних отворів для кожного типу відходів. Ртутьвмісні термометри та енергозберігаючі лампи потрібно викидати лише в упаковці, або ж загорнутими у папір, аби уникнути їх пошкодженню.

У випадку розбиття термометру, необхідно звернутись за телефоном (044) 430-37-13 до оперативного чергового КП «Київська служба порятунку» повідомити про ситуацію або завести розбитий термометр самостійно за адресою служби: вул. Вишгородська, 21. 
Наполегливо просимо дотримуватись правил поведінки та правил безпеки! Не наражайте себе та оточуючих на небезпеку! 
Шануйте себе та працю інших людей!

Світлина від КП "Київкомунсервіс".

Світлина від КП "Київкомунсервіс".

 

Світлина від КП "Київкомунсервіс".

КП "Київкомунсервіс"

Перейти до спискуВерсiя для друку