Головна  →  Новини  →  4 липня 2014

Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України

Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі м. Києва для страхувальників та громадян, які зареєстровані в Оболонському районі м. Києва нагадує про роботу веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України розробленого та впровадженого з метою покращення якості та оперативності обслуговування.

Користуватися послугами веб-порталу можуть усі громадяни: застраховані особи, пенсіонери та страхувальники (юридичні та фізичні особи - суб’єкти підприємницької діяльності).

Користувачі послуг порталу зможуть отримати інформацію, яка міститься в  Державному реєстрі загальнообов'язкового державного соціального страхування: виписка із системи персоніфікованого обліку(для працюючих громадян), яка щомісячно оновлюється завдяки звітам роботодавців; розмір заробітної плати, з якої сплачені страхові внески; виписка з пенсійної справи (для пенсіонерів); запити на підготовку паперових документів; нормативні документи та законодавчі акти, відповідно до яких здійснює свою діяльність Пенсійний фонд; інші документи, які заявник отримує під час особистого звернення до Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі м. Києва. Також на порталі є зразки різних документів, які можуть подаватися до органів Пенсійного фонду: заяв, запитів, скарг тощо.

Для отримання можливості користуватися послугами веб-порталу, відповідно до вимог законодавства щодо захисту персональних даних, необхідно особисто звернутися до управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі м. Києва за адресою: вул. Озерна, 26А, м. Київ, 04209, каб.207 відділ інформаційних систем та програмного забезпечення (тел. 428-10-20), написати відповідну заяву та надати документи, які засвідчують особу (паспорт, ідентифікаційний номер). Спеціаліст управління, вносить дані, отримує та видає заявнику автоматично сформований персональний код для подальшої реєстрації. Для завершення реєстрації потрібно зайти на веб-портал ПФУ в мережі Інтернет, вибрати пункт меню ”Реєстрація на порталі”, заповнити реєстраційну форму, вибравши пароль та логін. На вказану Вами електронну адресу прийде лист, необхідний для підтвердження реєстрації. Після підтвердження Ви отримаєте повідомлення про успішне завершення реєстрації.   

Заяву про реєстрацію можна заповнити або роздрукувати на веб-порталі Пенсійного фонду www.portal.pfu.gov.ua.

Для захисту персональних і конфіденційних даних прийнято певні міри. Щоб сторонні люди не змогли скористатися персональними даними, інформація буде знеособленою. Виписки надходитимуть без зазначення прізвища, імені та по-батькові, без ідентифікаційного номеру чи даних паспорта.

Створивши веб-портал, Пенсійний фонд України зробив ще один крок до спрощення спілкування з громадянами за допомогою дистанційного отримання послуг.

Перейти до спискуВерсiя для друку