Головна  →  Новини  →  14 червня 2019

Рекордсмена Книги рекордів України, заслуженого художника України Йосипа Осташинського привітав з ювілеєм Олександр Цибульщак

Рекордсмена Книги рекордів України, заслуженого художника України Йосипа Осташинського привітав з ювілеєм Олександр Цибульщак

Вчора свій 70-річний ювілей відзначав Заслужений художник України, член Національної спілки художників України, майстер традиційного народного мистецтва, рекордсмен Книги рекордів України, двічі рекордсмен Національного реєстру рекордів та рекордсмен Книги рекордів МАРиД - Йосип Борисович Осташинський.

Голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації - Олександр Цибульщак привітав ювіляря та вручив йому Подяку Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації і нагрудний знак «Оболонський район м. Києва» за вагомий особистий внесок у розвиток культурної сфери району, активну виставкову діяльність та багаторічну співпрацю у справі естетичного виховання підростаючого покоління.

В свою чергу Йосип Борисович вручив одну зі своїх чудових робіт Голові Оболонської райдержадміністрації Олександру Леонідовичу.

Голова побажав ювіляру міцного здоров’я, творчого та життєвого довголіття, натхнення на створення нових шедеврів. «Нехай кожен день буде відзначений лише новими звершеннями, незабутніми враженнями та здійсненням усіх бажань та планів!», - звернувся до ювіляра Олександр Цибульщак.

Довідково.

Йосип Борисович - єдиний у світі автор унікального творчого жанру -картин з барельєфним зображенням пам’яток архітектури із сірників.
Провів понад 110 персональних виставок, приймає активну участь у міжнародних, всеукраїнських, міських та районних виставках.

Про творчість Йосипа Осташинського надруковано більше 130 публікацій, вийшли документальні фільми «Дорога до храму», «Дарувати людям радість», опубліковані авторські книги «Дивовижні вироби із сірників», «Архітектура в мініатюрі». Його творчі досягнення зареєстровано у Книзі рекордів України, двічі у Національному реєстрі рекордів та у Книзі рекордів МАРиД.

 

Інформація - управління культури Оболонської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку