Головна  →  Новини  →  10 червня 2019

Київводоканал турбується про якість води у школах

Київводоканал турбується про якість питної води, яка подається в навчальні заклади, тому звернувся до Департаменту освіти і науки Київської міської ради з рекомендаціями, як запобігти погіршенню якості води в загальноосвітніх школах.

Наприкінці навчального року Київводоканал разом з лабораторією Public Lab провели відбір проб у п`яти загальноосвітніх школах Києва. Нажаль, результати першого відбору виявили відхилення від нормативів через те, що відбір здійснювався після вихідних днів, коли водою у школах ніхто не користувався.

Київводоканал нагадує, що внутрішньобудинкові водопровідні мережі загальноосвітніх шкіл не перебувають на балансі водоканалу, а обслуговуються керуючою компанією. У зв`язку із цим для запобігання погіршення якості питної води у навчальних закладах радимо перед початком занять проводити профілактичні промивки мереж зі скидом води в каналізацію. У школах, де використовується обладнання для доочищення води, також необхідно регулярно проводити його технічне обслуговування.

Якість води у крані  залежить від стану внутрішньобудинкових мереж і може погіршуватися через тривалий застій, отже після перерви у використанні водопроводу рекомендується спустити воду з крану протягом кількох хвилин. 

У літній період у багатьох школах працюють табори, тому дуже важливо контролювати якість води та обов`язково здійснювати промивку мереж після вихідних та тривалих перерв у використанні водопроводу.

vodokanal.kiev.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку