Головна  →  Оголошення  →  9 квітня 2019

Останній день користування жетонами у столичній підземці – 31 жовтня 2019 року

Останній день, коли у столичному метрополітені можна буде користуватися жетонами, – 31 жовтня 2019 року. Після зазначеної дати діятимуть лише електронні засоби оплати. Про це повідомили у КП «Київський метрополітен».

Нагадаємо, що у столиці впроваджують єдиний електронний квиток. Оплатити поїздку в метро можна на кожній станції, скориставшись турнікетом із відповідною позначкою, а поповнити е-квиток – онлайн. Детальна інформація за посиланням.

Також оплатити проїзд у підземці за допомогою картки метро. При поповненні картки на 50 поїздок кожна коштуватиме 6,5 грн. Термін дії картки – 1 рік після кожного використання (подовжується автоматично). Після використання робочу картку можна повернути у будь-яку касу та отримати назад заставну вартість. Поповнювати картку метро можна готівкою в автоматах на кожній станції київського метрополітену, а також банківською карткою або готівкою у будь-якій касі.

Столичні пільговики користуються підземкою виключно за Карткою киянина,  загальнодержавні пільгові категорії проходять через ручний контроль з оригіналом посвідчення (довідки, навіть нотаріально завірені, не є підставою для безкоштовного проїзду). Також діти до 7 років та школярі столиці (за наявності учнівського квитка) мають право на безкоштовний проїзд. Учні інших міст оплачують проїзд на загальних підставах. Перелік усіх категорій громадян, які мають право на безоплатний проїзд у метрополітені, за посиланням.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку