Головна  →  Новини  →  8 квітня 2019

На Оболоні оновлять 2-метровий колектор між двома насосними станціями

В Оболонському районі реконструюють каналізаційний колектордовжиною 1,2 км, який пролягає по вул. Вербовій та з’єднує дві каналізаційні насосні станції: “Оболонь” та “Ленінська Кузня”, що на Рибальському острові. Колектор, діаметр якого сягає 2 метрів, нині перебуває в аварійному стані. Реконструкція споруди має відбутися до кінця 2021 року і коштувати близько 45 млн грн.

Про це йдеться у відповідному Розпорядженні КМДА № 610 від 4 квітня 2019 року, розміщеному на офіційному сайті міськадміністрації.

З метою забезпечити надійним водовідведенням житлової та промислової забудови Оболонського району м. Києва... здійснити до 31 грудня 2021 року реконструкцію каналізаційного колектора Д=800-900-2000 мм на вул. Вербовій на ділянці від камери гасіння напірних колекторів КНС “Ленінська Кузня” до КНС “Оболонь”, - говориться у тексті Розпорядження.

Згідно Пояснювальної записки до документа, колектор був побудований ще у 1975 році - із залізобетонних труб діаметром від 80 см до 2 метрів, які нині дуже пошкоджені.

- На сьогодні під впливом газової корозії залізобетонні конструкції каналізаційного колектора зазнали значних пошкоджень та перебувають в аварійному стані, - говориться у тексті Пояснювальної записки.

Тож реконструкція допоможе запобігти виникненню аварійних ситуацій та забезпечить надійне водовідведення для усього району. Її замовником та виконавцем призначено ПАТ “Київводоканал”, який є головним балансоутримувачем об’єкта.

Після реконструкції гарантійний строк експлуатації колектора повинен складати не менше 10 років. Вартість цих робіт за цінами 2018 року становить 45 млн грн.

Фінансування буде здійснюватися за рахунок бюджетних коштів за Програмою економічного і соціального розвитку Києва на 2018-20 рр.

vechirniykiev.com.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку