Головна  →  Новини  →  27 березня 2019

Віталій Кличко: «Ми продовжуємо модернізацію вуличного освітлення у столиці»

У Києві продовжують оновлювати зовнішнє освітлення. Цього року з бюджету столиці на встановлення LED-освітлення виділять 700 млн гривень. За ці гроші планують оновити освітлення на 150-ти об’єктах міста. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на бульварі Верховної ради, де оглянув нове сучасне освітлення/

«Цього року заплановано виконати капремонт зовнішнього освітлення на 150-ти об’єктах. Місто виділило на ці роботи майже 700 млн грн. Зокрема, йдеться про оновлення освітлення на проспектах Перемоги, Лобановського, Відрадному, на Дніпровській набережній, Харківському та Столичному шосе. А також – у Маріїнському парку, Міському саду та в Пущі-Водиці», – сказав Віталій Кличко.

Загалом цього року планують замінити на LED понад 20 000 тис. старих світильників.

«Нагадаю, минулого року ми спрямували 300 млн грн на встановлення LED-освітлення на об’єктах столиці. На вулицях і проспектах, у парках і зонах відпочинку, на мостах», – додав мер Києва.

На сьогодні LED-освітлення встановлене зокрема на вулицях:

Борщагівській, Ревуцького, Олени Теліги, Петра Сагайдачного, Генерала Алмазова, бульварі Лесі Українки, бульварі Дружби народів, бульварі Вацлава Гавела, Набережному шосе, Жилянській, Саксаганського, Московській, Полковника Затєвахіна, Коноплянській, проспекті Павла Тичини, проспекті Романа Шухевича, Парково-Сирецькій, Озерній, Татарській, Чистяківській, Дружківській, Електротехнічній, бульварі Академіка Вернадського, вулиці Виборзькій, вулиці Паторжинського, вулиці Дорогожицькій тощо.

Також оновили освітлення в Солом’янському та Печерському ландшафтних парках, у Наводницькому та Куренівському парках, на деяких мостах столиці.

Комплексне встановлення світлодіодних світильників, зазначив Віталій Кличко, – недешеве. Це значні кошти, але витрати виправдані. 

Використання світлодіодних ламп дозволяє економити близько 30% на сплаті за електроенергію. Наприклад, у 2018 році завдяки модернізованому освітленню столиця заощадила 11 мільйонів гривень.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку