Головна  →  Новини  →  19 березня 2019

Стан виконання бюджету міста Києва в розрізі головного розпорядника Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації за 2018 рік

Доходи

Станом на 01.01.2019 року загального фонду бюджету міста Києва від Оболонського району надійшло податків і зборів на суму 2 645  млн.грн.

За 2018 рік до бюджету міста Києва від підприємств та організацій району надійшло в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на  481 млн.грн. або на 22 % більше.


Основні бюджетоутворюючі податки:

Податок та збір на доходи фізичних осіб

За 2018 рік надходження податку та збору на доходи фізичних осіб склали  – 1 074 млн.грн. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження по ПДФО збільшилось на 253 млн.грн. або на 30%. 

Плата за землю

За 2018 рік надходження по платі за землю становить – 603  млн.грн. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження по платі за землю зменшилось на 11 млн.грн. або на 2 %.

Причини невиконання плану:

- згідно рішення Київської міської ради від 03.07.2014 №23/23 «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Києва», що призвело до зменшення нарахувань по платі за землю по деяких підприємствах (ПАТ АО «Галант», ПАТ завод «Ріап», ПАТ «Кібер», ринок «Оболонь», «Представництво «Канделфіра Істейтс ЛТД»). 

Єдиний податок

За 2018 рік надходження єдиного податку становить –535 млн.грн. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження по єдиному податку збільшились на 122 млн.грн. або на 30%. 

Структура надходжень податків і зборів до бюджету міста Києві від Оболонського району за 2018 рік  

 

Видатки

За 2018 рік виконання бюджету міста Києва по головному розпоряднику Оболонській районній в місті Києві державній адміністрації становить – 1 млрд. 679 млн. грн, що становить 98 % до уточненого плану на 2018 рік, з них: 

Загальний фонд: 

За 2018 рік виконання загального фонду становить – 1 392 млн.грн, що становить 97 % до уточненого плану на рік.

Протягом року згідно внесення змін до бюджету міста Києва на 2018 рік рішеннями Київської міської ради головному розпоряднику Оболонській районні в місті Києві державній адміністрації додатково було виділено – 46 млн.грн. Додаткові бюджетні кошти були спрямовані на заробітну плату з нарахуваннями, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, на оплату інших видатків на утримання бюджетних установ. 

Структура видаткової частини бюджету міста Києва по головному розпоряднику Оболонській районній в місті Києві державній адміністрації за 2018 рік в розрізі галузей

 Виконання видаткової частини в розрізі галузей:

- Освіта – виконання 1 150 млн.грн, або 98 % до уточненого плану на рік.

- Соціальний захист та соціальне забезпечення – виконання 47 млн.грн, або 98 % до уточненого плану на рік.

- Культура і мистецтво – виконання 60 млн.грн, або 99 % до уточненого плану на рік.

- Фізична культура і спорт – виконання 15 млн.грн, або  99 % до уточненого плану на рік.

- Державне управління – виконання 75 млн.грн, або 98 % до уточненого плану на рік.

- Житлово-комунальне господарство – виконання 47 млн.грн, або 100 % до уточненого плану на рік.

 Структура видаткової частини бюджету міста Києва по головному розпоряднику Оболонській районній в місті Києві державній адміністрації за 2018 рік в розрізі статей відатків

Виконання видатків в розрізі статей виглядає наступним чином:

- заробітна плата з нарахуваннями – 1 087 млн.грн., або 100 % від уточненого плану на рік . Станом на 01.01.2019 року заборгованість з виплати заробітної плати з нарахуваннями відсутня;

-  продукти харчування – 38 млн.грн., що становить 78 % від уточненого плану на рік;

- соціальне забезпечення (виплата соціальної допомоги населенню по програмі «Турбота») – 2 млн.грн, що становить 95% від уточненого плану на рік;

- поточні трансферти комунальним підприємствам (к-р «Кадр», КПУЗН) – 48 млн.грн., що становить 100 % від уточненого плану на рік;

- інші видатки (на утримання бюджетних установ) – 103 млн.грн.,     97 % від уточненого плану на рік;

- оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 98 млн.грн., що становить 96 % від уточненого плану на рік.

Розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 18.04.2018 року за № 662 «Про встановлення лімітів споживання теплової, електричної енергії, природного газу, водопостачання та водовідведення на 2018 рік для бюджетних установ, що фінансуються за рахунок бюджету міста Києва, та комунальному підприємству «Київміськсвітло»» встановлено ліміти споживання теплової, електричної енергії, природного газу, водопостачання та водовідведення для бюджетних установ району на 2018 рік. Пунктом 2 цього розпорядження передбачено забезпечення суворого дотримання встановлених лімітів. За підсумками 2018 року встановлено, що бюджетні галузі району не тільки дотримувались лімітів, але й значно економно відносились до споживання енергоресурсів.

Таким чином, економія склала:

Теплопостачання – 2 %, або 1,3 млн.грн.

Електроенергія – 8 %, або 1,6 млн.грн.

Водопостачання – 14 %, або 0,9 млн.грн.

Протягом 2018 року кошти на фінансування виділялись вчасно та в повному обсязі, згідно наданих заявок, що забезпечило закінчення року без кредиторської заборгованості.

Спеціальний  фонд:

За 2018 рік виконання спеціального фонду становить – 287 млн.грн., з них використано:

-  За рахунок власних надходжень бюджетних установ – 28 млн.грн.

-  За рахунок надання платних послуг бюджетних установ –   41 млн.грн.

- Бюджет розвитку до якого входять реконструкція об’єктів, капітальні ремонти та придбання обладнання – виконання становить 218 млн.грн., або 96 % від запланованої суми на рік.

Громадський бюджет 

Протягом 2018 року в Оболонському районі реалізовано 12 проектів - переможців громадського бюджету участі на загальну суму – 10,4 млн.грн., в тому числі:

По галузі Освіта реалізовано 11 проектів-переможців на загальну суму – 10 млн.грн. В ході реалізації було придбано: ляльковий театр, набори лего, обладнання для харчоблоку школи, інтерактивні дошки, наукове обладнання для гуманітарних класів, комп’ютерні комплекси, обладнання для розвитку дітей з особливими потребами, встановлено інтерактивні тири, влаштовано спортивно-ігровий майданчик для дітей з особливими потребами.  

- По галузі житлово-комунальне господарство реалізовано 1 проект-переможець на загальну суму 0,4 млн.грн. В ході реалізації було створено спортивно-оздоровчий майданчик на вул.Озерна, 28. 

 

За інформацією фінансового управління 

Перейти до спискуВерсiя для друку