Головна  →  Новини  →  23 листопада 2018

Інформація про хід виконання робіт з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану Оболонського району

В рамках загальноміської програми «Чисте місто» для щоденного моніторингу району територію поділено на сектори та закріплено за відповідальними головними спеціалістами відділу контролю за благоустроєм та збереження природного середовища та інспекторами комунального підприємства «Київблагоустрій» Департаменту благоустрою та збереження природного середовища.

З метою виявлення недоліків у сфері благоустрою та житлово-комунального господарства проводяться об’їзди території району керівниками управлінь, відділів, комунальних підприємств та житлово-експлуатаційних дільниць на чолі з першим заступником голови Оболонської райдержадміністрації.

Відділ контролю за благоустроєм та збереження природного середовища, відповідно до покладених на нього завдань, здійснює в межах своєї компетенції нагляд за додержанням Правил благоустрою території, затверджених рішенням Київської міської ради "Про правила благоустрою міста Києва" від 25.08.08 № 1051/1051. За звітний період 2018 року виявлено 2149 порушень правил благоустрою міста Києва, складено 214 адмінпротоколів за ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Типові недоліки з благоустрою:

- граффіті на огорожах та спорудах;

- незадовільний стан дитячих та спортивних майданчиків;

- несвоєчасне вивезення негабаритного сміття та твердих побутових відходів;

- залишки зруйнованого асфальтобетонного покриття та залізобетонних плит, після проведення аварійних робіт на інженерних мережах:

- омела на деревах;

- сухостійні дерева;

- навали листя.

21 квітня в рамках щорічної Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та Дня благоустрою в Оболонському районі міста Києва відбулась районна толока, до якої долучилися депутати Київради, представники Центру розвитку міста, ГО «Парк Наталка», ГО «Наша Оболонь», ТОВ «ЛВН Лімітед» ТМ «Немиров», студенти, мешканці району, працівники Оболонської райдержадміністрації, медичних та навчальних закладів, комунальних підприємств та ЖЕДів. Під час проведення Дня довкілля було висаджено 605 дерев, 55 кущів, висіяно квітів на 720 кв.м, зібрано та вивезено 2000 м куб. сміття, завезено 80 т рослинного ґрунту, ліквідовано 7 місць несанкціонованих навалів сміття, пофарбовано 6 дитячих майданчиків, 20 лав для відпочинку та 530 погонних метрів декоративної огорожі. Всього в заходах, запланованих на День довкілля, взяли участь біля 1200 осіб.

Відділом контролю за благоустроєм та збереження природного проведено організаційні заходи щодо приведення до належного санітарного стану засмічених територій, та ліквідовано навали побутового сміття,  за наступними адресами:

- за участю депутатів Київської міської ради, працівників відділу благоустрою та керівництва Оболонської райдержадміністрації було висажено дерева в парку «Наталка»;

- прибрано парк культури і відпочинку навколо озера  Йорданське;

- відділом контролю за благоустроєм спільно з КП «ШЕУ Оболонського району» та мешканцями ЖК «Міністерський» проведено толоку з очищення лісопаркової зони та частини дороги напроти будинків 3-7 по вулиці Кондратюка;

- працівниками відділу контролю за благоустроєм проведено толоку біля кювету по пр. Оболонському, прибрано територію, висажено дерева, кущі, квіти, відремонтовано  та пофарбовано дитячий майданчик

- прибрано територію вздовж вулиць: Прирічної, Добринінської, Марка Вовчка, Резервної, Калнишевського,Юнкеровва, Селянська,  Вербова;

- прибрано прибережну територія навколо озера Редчине (Міністерка) та  проведено гасіння пожежі;

- працівниками відділу контролю за благоустроєм проведено толоку по відновленню території після стихійної торгівлі  біля станції метро Оболонь;

- територія затоки «Верблюд» ( вздовж вул. Північної та вул. Озерної);

- територія затоки «Собаче гирло» - дорога до яхт-клубу «Оболонь»;

- Оболонська набережна від ресторану «Скорпіон» до вул. Прирічна,5;

- територія затоки «Вовкувата».

В рамках виконання заходів з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста було проведено толоку  у сквері  по пр. Степана Бандери,26В-28, біля автосалону «Toyota». В ході проведення заходів з благоустрою біло завезено рослинний ґрунт, висаджено 100 дерев, 50 кущів, 2,5 тис. шт. багаторічних квітів. Всього в заходах,  взяли участь біля 120 осіб.    

В Пущі Водиці проведено толоку в центральному парку (5-та лінія), було виконано санітарне прибирання, згрібання опалого листя, проведені роботи з влаштування газону.

Загалом протягом березня-квітня 2018 року спільно з підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності було проведено толоки з благоустрою, під час яких ліквідовано 27 місць несанкціонованого накопичення сміття, зібрано та вивезено понад 10 тисяч куб. м  відходів, очищено від сміття   29 тис.  м2 берегів водойм.  Загалом на проведення робіт з очищення та опорядження території району було залучено понад 4 тис. осіб.

13 жовтня в береговій смузі вздовж парку «Наталка» було проведено толоку з очищення річки Дніпро за участю працівників відділу контролю за благоустроєм та водолазів.

27 жовтня цього року по проспекту Степана Бандери під час толоки було висаджено 400 дерев – клени, берези, катальпи, дуби.

За участю підприємців було проведено прибирання за адресою: вул. Тимошенка,18 (This is пивбар), просп. Оболонський,16 (Домінос піца).

Спільно з ГО "ЖИТТЯ В ЛЮБОВІ" було проведено масову АКЦІЮ-КВЕСТ по зафарбовуванню нарко-адрес, які написані на фасадах будинків Оболонського району м. Києва.

Працівниками відділу протягом звітного періоду проводились перевірки відновлення благоустрою відповідно до аварійних контрольних карток та планових контрольних карток, виданих Департаментом міського благоустрою та збереження природного середовища. За 2018 рік у відділі контролю за благоустроєм та збереження природного середовища Оболонського району закрито 38 аварійних контрольних карток та 27 планових контрольних карток.

Але питання залишається гострим і проблемним. Так, наразі, несвоєчасне відновлення благоустрою після проведення аварійних робіт на території Оболонського району ПАТ «Київенерго», за 2015 рік -21 од., за 2016 – 103 од., за 2017 - 103 од., за 2018 – 107 адрес по аварійним контрольним карткам. Це в свою чергу викликає багаточисельні скарги мешканців району та звернення до Контактного центру м. Києва.      

Відповідно до розпорядження Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації від 19.06.2018 № 297 робочою групою проведено інвентарізацію аварійних розриттів на інженерних мережах в Оболонському районі та відповідно складено акти обстежень. На сьогоднішній день в районі таких місць понад 330 це більш як 17 тис.м2 газону та  16 тис. м2 асфальтового покриття, одночасно було складено кошториси на відшкодування збитків по порушенню благоустрою на суму  понад 17 млн.грн. 18 жовтня 2018 року було подано позовну заяву в Господарський суд до  ПАТ «Київенерго» щодо заподіяної шкоди місту, після проведення аварійних робіт на інженерних мережах.

Відповідно до електронної бази «Контора» Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища (КМДА)на території Оболонського району станом на сьогоднішній день, розміщено  730 тимчасових споруд,  із них 162 - без дозвільної документації .

За поточний період 201 року,  проведеною  роботою, шляхом самовивозу власниками та силами КП "Київблагоустрій" було демонтовано 89 тимчасових споруд, з них – 18 зупинкових комплексів.

Відділом контролю за благоустроєм та збереження природного середовища спільно з представниками правоохоронних органів щонайменше два рази на тиждень проводяться комісійні рейди по ліквідації та недопущенню стихійної торгівлі, за звітний період  2018 року  було проведено 67 рейдів. З торгуючими проводиться роз’яснювальна та профілактична робота щодо заборони торгівлі в невизначених місцях та без необхідної дозвільної документації, про відповідальність за порушення статті 160 «Торгівля з рук у невстановлених місцях» Кодексу України про адміністративні правопорушення, вживаються заходи адміністративного впливу. За звітній період на порушників було складено 58 адміністративних протоколів.      

Для вирішення питання ліквідації стихійної торгівлі в Оболонському районі  на території ринків ЗАТ «Ринок «Оболонь», ТОВ «Ринок «Полісся» організовано та запропоновано соціальні місця для продажу товарів власного виробництва. Наразі, організовано КП «Поділ-Нерухомість»  на території Оболонського району постійно діючі  сільськогосподарські ярмарки, які проводяться в буденні дні,  за адресами: вул. Маршала Малиновського, 34; вул. Юрія Кондратюка,7; вул. Макіївська,10; вул. Дубровицька,3; вул. Північна,46; вул. Вербова 19-21; вул. Миколи Гулака, 3-7.   

Комунальні служби району щоденно проводять роботи по благоустрою, озелененню та поліпшенню санітарного стану району в рамках проекту «Чисте місто»:

В Оболонському районі проводиться робота з утримання в належному стані парків, скверів, бульварів, вулиць з озеленення, догляду, охороні та захисту зелених насаджень. Постійно проводиться збирання та вивезення опалого листя, кронування дерев, знімаються сухостійні та аварійні дерева, обрізання гілок, вражених омелою. Крім того, щоденно виконуються роботи по санітарному прибиранню зеленої частини району, пішохідних доріжок та інших елементів благоустрою, очищення території від випадкового сміття, ліквідовуються несанкціоновані стихійні навали сміття.

Проводиться  контроль за належним технічним станом дитячих та спортивних майданчиків; при необхідності здійснюється  відновлення (заміна) несправних елементів благоустрою, зокрема, лав, урн; встановлення (відновлення) огородження зелених зон.

Продовжуються роботи в парку відпочинку Пуща Водиця.

Продовжуються реконструкція парку Наталка (біля гольф-клубу).

У пам'ятному сквері  на честь Героя Небесної сотні В. Мельничука, біля будинку №51 по пр. Героїв Сталінграда, та біля пам’ятних знаків оновлені квіткові композиції.

В цьому році  рамках зустрічі з керівництвом Київської міської державної адміністрації на Оболонь завітала делегація з району Цзядін міста Шанхая. Під час двосторонніх зустрічей з керівництвом Оболонського району міжнародним гостям було представлено промисловий та науковий потенціал Оболоні. Також міжнародна делегація з великим інтересом та захватом відвідала зелену перлину Оболоні – парк «Наталка».

В парку «Наталка» за участю Київського міського голови було проведено презентацію притиральної техніки.

В 2018 році по вул. Сім'ї Кульженків проводиться перший етап реконструкції – влаштування нової дощової каналізації, прокладання інженерних мереж та влаштування нової конструкції дорожнього одягу з використанням полімерної сітки. Відкриття руху транспорту по реконструйованій вулиці Сім'ї Кульженків дозволить значно розвантажити та зменшити затори на площі Шевченка Мінському проспекті і вулиці Юрія Кондратюка.

В цьому році відремонтовано  капітальним ремонтом міжквартальні проїзди:

- вул. Архипенка, 8-10;

- проспект Героїв Сталінграда 46,46а,48,48а. 

Було проведено поточний ремонт асфальтобетонного покриття проїзної частини та тротуару по вул. Попова та вул. Міській та виконані такі роботи: демонтаж асфальтобетонного покриття проїзної частини та тротуару за допомогою фрези та іншої техніки, вивіз будівельного сміття, демонтаж бортових каменів, улаштування підстилюючих та вирівнюючих шарів основи із щебеню, встановлення бортового каменю,  ремонт горловин оглядових колодязів та зливо приймачів, укладання суміші по поверхні основи, ущільнення асфальтобетонного шару.

КП ШЕУ Оболонського району провели заливку швів та дрібний ямоковий ремонт асфальтобетонного покриття проїзної частини на вулицях: Автозаводська, 8 Березня, Полярна, пр. Оболонський, Героїв Сталінграду, пров. Джерельний, Лугова.

Проведено ремонти оглядових колодязів за адресами: вул. Скляренка, просп. С. Бандери, вул. Куренівська, вул. Автозаводська, просп. Героїв Сталінграду, вул. Малиновського, вул. Юнкерова.

У поточному році в Оболонському районі отримали паспорти 2 пляжі: - «Вербний» (озеро Вербне, вул. Приозерна) та «Пуща-Водиця» (ставок Горащиха на р. Котурка). Крім того, в районі є 4 зони відпочинку: «Верхня», «Наталка», «Редьчино», «Біла».

В 2018 році, як і в минулому році на пляжі «Пуща-Водиця» підняли «Блакитний прапор».  Блакитний прапор – це міжнародна екологічна відзнака, яку отримують найчистіші пляжі світу. Рішення про нагороду ухвалює незалежне міжнародне журі, яке оцінює пляжі за 33-ма критеріями, що стосуються екологічної освіти та інформації, якості води, екологічного менеджменту, безпеки і послуг тощо. Знову пуща-водицький пляж у списку пляжів України, які мають цей статус, і єдиний серед них, що на водоймі закритого типу.

26 травня 2018 року на Оболонській набережній, 20, спільно з ГО «Спілка Морських піхотинців України» за сприяння голови Оболонської РДА - під час урочистих заходів з нагоди 100 річчя Морської піхоти Української Народної Республіки, закладено наріжний камінь на місці майбутнього Меморіалу пам`яті загиблим морським піхотинцям України.

14 жовтня 2018 року на свято Покрови Пресвятої Богородиці, за адресою: вул. Перта Калнишевського,2А,  на території Спасо-Преображенського  храму відбулося відкриття пам’ятника Петру Калнишевському.

 

За інформацією відділу контролю за благоустроєм та збереження природного середовища

Перейти до спискуВерсiя для друку