Головна  →  Новини  →  15 листопада 2018

Про державну реєстрацію змін до відомостей про професійну спілку

Професійні спілки є організаціями, що об'єднують громадян, пов'язаних спільними інтересами за родом їхньої професійної діяльності. Вони створюються без попереднього дозволу на основі вільного вибору їхніх членів. Основним завданням профспілок є захист трудових і соціально-економічних прав та інтересів своїх членів. Абсолютну більшість прав і обов'язків профспілок визначає трудове право. Це дозволяє розглядати їх як учасників трудових правовідносин. Правосуб'єктності профспілки набувають за фактом легалізації, яка відповідно до статті 16 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» здійснюється шляхом їх реєстрації відповідними органами Міністерства юстиції України, після чого профспілки та їх об'єднання набувають статусу юридичної особи.

Діяльність професійних спілок здійснюється на підставі законодавства і колективних договорів, а регулюється нор­мами, встановленими керівними профспілковими орга­нами.

При підготовці документів слід керуватися Законами України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», «Про громадські об’єднання» та статутом Профспілки.

Перелік документів, необхідних для внесення змін до відомостей про професійну спілку визначений пунктом 4 статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», норми якої застосовуються до усіх організацій, що мають статус юридичної особи.

Згідно вище визначеної норми закону для державної реєстрації змін до відомостей про профспілку Ви маєте підготувати наступний пакет документів:

Заяву про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (Форма 3) заповнену відповідно до затверджених змін.

Примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про зміни відповідно до статуту, підписане уповноваженими особами на підписання рішення відповідно до положень статті 15 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань». Підписи на рішенні мають бути нотаріально засвідчені.

Примірник нової редакції установчого документу (у разі внесення змін, що містяться в установчому документі).

Відомості про новий склад керівного органу (у разі внесення зміни до складу керівних органів).

В разі внесення змін до інформації про місцезнаходження та про здійснення зв’язку з юридичною особою подається лише заява.

Адміністративний збір за внесення змін не сплачується.

Подача документів для державної реєстрації  змін до відомостей про громадське формування здійснюється  безпосередньо до суб’єкту державної реєстрації (особисто або поштовим відправленням) за місцезнаходженням профспілки.

  

Провідний спеціаліст відділу

державної реєстрації друкованих засобів

масової інформації та громадських формувань

Управління державної реєстрації

Головного територіального

управління  юстиції у місті Києві –

державний реєстратор - Трофимов Тарас Ігорович

 

Перейти до спискуВерсiя для друку