Головна  →  Новини  →  6 листопада 2018

В Оболонському районі вшанували героїв-визволителів міста Києва та України від нацистів

В Оболонському районі вшанували героїв-визволителів міста Києва та України від нацистів

Сьогодні в Оболонському районі м.Києва за участю ветеранів Другої світової війни, представників  районної та міської влади, мешканців району відбулися  урочисті заходи з нагоди відзначення  75-ї річниці вигнання нацистів із міста Києва та 74-ї річниці вигнання нацистів з України

Заходи з увічнення пам’яті героїв Другої світової війни, воїнів-визволителів міста Києва від нацистів розпочались із мітингу з покладанням квітів до меморіального комплексу на території Пуща-Водицького кладовища (вул. Селянська, 14).

«Саме на українській землі у роки Другої світової відбулись наймасштабніші та найбільш кровопролитні битви з ворогом, які стали вирішальними для здобуття спільної перемоги народів Європи над нацизмом. Але ціна цієї перемоги була занадто висока для України: за різними оцінками – від восьми до десяти мільйонів безвинно загублених життів, - зазначив, звертаючись до ветеранів, виконувач обов’язків голови Оболонської районної в місті Києві  державної адміністрації Роман Лелюк. - Ми безмежно вдячні кожному з вас за мужність у боях, за щоденну сумлінну працю у повоєнні часи, за жертовність та міцність духу. Ваші славетні подвиги стали прикладом для захисників України, які сьогодні боронять наші землі. Доземний уклін вам, дорогі ветерани!»

Також, до ветеранів зі словами вдячності та пошани звернулись  військовий комісар Оболонського районного у м. Києві військового комісаріату, полковник Збройних Сил України Вадим Слєпко та  депутат Київської міської ради Ольга Веремеєнко .

Учасники мітингу вшанували пам’ять героїв Другої світової війни хвилиною мовчання. 

Завершилися урочистості церемонією покладання квітів до пам’ятника воїнам Другої світової війни, що біля станції метро «Мінська».

  ФОТОАЛЬБОМ 

Перейти до спискуВерсiя для друку