Головна  →  Новини  →  4 квітня 2018

Понад 14 тонн заборонених до ввезення рибальських сіток не пустили в Україну столичні митники

Співробітники Київської міської митниці ДФС упередили спробу імпортувати в Україну понад 14 тонн рибальської сітки з нейлонової мононитки, ввезення якої заборонено законодавством. Загальна вартість вантажу становить понад 2,5 млн грн.

Товар, що надійшов з Китаю на адресу одного з київських підприємств, був заявлений декларантом до митного оформлення як пофарбовані сітки, виготовлені машинним способом, утворені подвійним шкотовим вузлом.

Під час митного огляду зазначеного вантажу, співробітники управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської міської митниці ДФС виявили зовсім інший товар – рибальські  сіті з нейлонової мононитки, ввезення яких заборонено Законом України «Про тваринний світ». Зазначений факт підтвердився й маркуванням.

Наразі за ознаками порушення митних правил, передбачених ст. 472 Митного кодексу України, відносно декларанта підприємства складено адміністративний протокол. Незаявлення точних та достовірних відомостей щодо найменування та характеристик товару при їх декларуванні передбачає конфіскацію цього товару та штраф у розмірі 100% їх вартості, в даному випадку це 2,5 млн грн. За цим протоколом товар буде вилучено, а справу передано до суду для винесення рішення.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні почали діяти нерестові заборони на риболовлю.  Вилучення 14 тонн таких сіток, які завдяки митникам вже не потраплять до рук браконьєрів, вберегло незлічену кількість риби та інших живих організмів наших водоймищ. Та, навіть в періоди, коли риболовля дозволена, виготовлення сіток з мононитки, їх збут, застосування та зберігання (крім тих, що призначені для промислового лову) в Україні заборонене.

Прес-служба Головного управління ДФС у м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку