Головна  →  Новини  →  12 лютого 2018

Людмила Демченко: на початку 2018 року у Києві налічувалось 3438 фізичних осіб - боржників по сплаті транспортного податку

«Станом на початок лютого 2018 року у столиці податковий борг по транспортному податку з фізичних осіб складає 72,4 мільйони гривень, в тому числі 22,3 мільйони гривень – борг, який виник впродовж 2017 року», – зазначила начальник Головного управління ДФС у м. Києві.

За словами Людмили Дмитрівни, протягом 2017 року зареєстровано податкову заставу по транспортному податку з фізичних осіб по 1321-й фізичній особі – боржнику на суму боргу 66,1 мільйона гривень, а це 91,2%  від загальної суми податкового боргу по транспортному податку з фізичних осіб.

ГУ ДФС у м. Києві нагадує, щоплатниками транспортного податку є, зокрема, фізичні особи (в т. ч. нерезиденти), які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що є об’єктами оподаткування. (стаття 267 ПКУ).

Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше 5 – ти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис.грн. за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Транспортний податок сплачується: фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення.

У разі несплати платником транспортного податку, контролюючий орган направляє такому платнику податкову вимогу відповідно до статті 59 ПКУ. Крім того, з метою нагадування платникам податку про наявність податкового боргу, у автоматичному режимі здійснюється телефонне оповіщення та на електронну пошту надсилаються відповідні повідомлення.

За результатами роботи, проведеної фіскальною службою столиці, до місцевого бюджету надійшло коштів у сумі майже 14 млн. грн.

Прес-служба Головного управління ДФС у м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку