КМДА Київська міська державна адміністрація


23 травня 2016

День вишиванки «Українські вишиванки – наче райдуги світанки» в бібліотеці ім. Аркадія Гайдара для дітей

Одягнімо вишиванки, друже,
Хай побачить українців світ —
Молодих, відважних, дужих,
У єднанні на сто тисяч літ.

Вишиванка — символ Батьківщини,
Дзеркало народної душі,
В колисанці купані хвилини,
Світло і тривоги у вірші.

Вишиванка — це символ здоров'я та краси, щасливої долі й родової пам'яті, порядності й чесності, любові та святковості.

Цей день - стає всеукраїнським святом, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції і об’єднати українців навколо спільного символу – вишиванки.  

В цей день до бібліотеки завітали учні 226 школи.

Дітям було запропоновано взяти участь в акції «Вишивка на асфальті» і прикрасити орнаментом тротуар біля бібліотеки. Пропозиція виявилася дуже цікавою і швидко захопила всіх присутніх. Діти з натхненням малювали візерунки на асфальті.

З метою зберегти споконвічні народні традиції, створення та носіння етнічного вишитого українського одягу в бібліотеці була оформлена виставка – експозиція«Українські вишиванки – наче райдуги світанки».

Щоб поглибити любов до України, діти разом створили квітку «Моя Україна», на пелюстках якої були написані ознаки нашої країни: найкраща, рідна, горда, мужня, волелюбна, безмежна, благословенна, чудова, найдорожча.

Чудовим завершенням свята став виступ гурту – «Веселий ярмарок», який перетворився на справжнє свято. Звучали українські вірші, пісні під супроводом баяніста. А найяскравішим моментом стала театралізована вистава, в якій юні актори розповіли про історію виникнення вишиванки.

 

 

 

 

 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.