Головна  →  Анонси  →  23 березня 2023

24 березня до Всесвітнього дня боротьби із туберкульозом відбудеться інформаційно-просвітницька акція «Чистий подих! Час обирати здоров’я»

24 березня із 12:30 до 14:00 до Всесвітнього дня боротьби із туберкульозом на Майдані Незалежності відбудеться інформаційно-просвітницька акція «Чистий подих! Час обирати здоров’я». Про це інформує організатор – Київська міська організація Товариства Червоного Хреста.

Мета акції полягає у приверненні уваги громадян до необхідності ранньої діагностики та вчасного обстеження, а також вчасного початку лікування цієї хвороби.

Кияни та гості столиці, окрім отримання необхідної інформації, матимуть можливість долучитися до спільного створення «ромашкової фотозони» як символу чистого подиху.

Нагадаємо, 24 березня відзначають Всесвітній день боротьби з туберкульозом не випадково, адже саме в цей день 1882 року Роберт Кох виявив бактерії, що спричиняють захворювання. Завдяки цьому був відкритий шлях до діагностики та лікування туберкульозу – хвороби, яка і досі вважається однією з найбільш смертоносних інфекційних вбивць.

Передається туберкульоз від людини, яка має відкриту форму (з активним бактеріовиділенням) до іншої людини повітряно-крапельним шляхом. Важливо пам’ятати, що туберкульоз є виліковним, однак успіх у подоланні недуги залежить від вчасного звернення до лікаря та розпочатого лікування.

Київська міська організація Товариства Червоного Хреста України активно бере участь в роботі з інформування населення столиці щодо необхідності уважного ставлення до здоров’я, раннього виявлення, діагностики та лікування захворювання.

Місце проведення: Майдан Незалежності (біля Головного поштамту)

Додаткова інформація для ЗМІ за тел: +380674900361

Перейти до спискуВерсiя для друку