КМДА Київська міська державна адміністрація


23 листопада 2021

#ЩедрийВівторок в Україні цього року відбудеться 30 листопада

#ЩедрийВівторок (англійською #GivingTuesday) виник у 2012 році в США і завдяки тисячам учасників поширився світом. Україна приєдналася до ініціативи у 2018 році.

#GivingTuesday був створений з простою ідеєю: спонукати людей робити добрі справи. Але за останні 8 років ця подія перетворилася на глобальний рух, який надихає сотні мільйонів людей з усього світу творити добро. #GivingTuesday поширює добро та щедрість, об’єднує людей та дає нам спільну велику справу на всіх. До ініціативи може доєднатися кожен, адже ви завжди можете допомогти часом, талантом чи грошима.

#ЩедрийВівторок в Україні вперше відбувся 27 листопада 2018 року. А вже у 2020 році до нього приєдналися 126 тисяч учасників.

Всеукраїнський день добрих справ став можливий завдяки ініціативній групі у складі Zagoriy Foundation, Благодійного фонду «Таблеточки»«Клубу Добродіїв», а також Українського форуму благодійників.

У 2018 році ми почали збирати коло однодумців та поширювати інформацію про #ЩедрийВівторок. А у 2020 році на нас чекав неймовірний результат — 126 тисяч учасників. За 3 роки ми побудували велику мережу партнерств, зокрема спільні проєкти з Uber, Socar та інші. Минулого року в Україні вперше відбувся #ЩедрийВівторокДіти, до якого приєдналися близько 450 шкіл по всій Україні, яким вдалося зібрати 450 000 гривень на благодійність. Приголомшливий результат!

#ЩедрийВівторок не має конкретного формату чи плану дій. Кожна людина, організація чи бізнес можуть втілити в життя власну ідею, проєкт або захід. Це стимулює креативність та надихає генерувати нові ідеї.

Детальніше на сайті

givingtuesday.org.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.