Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Семінар «Бібліотечні ресурси та послуги для внутрішньо переміщених осіб» в Центральній районній публічній бібліотеці ім. О.С. Пушкіна

Опубліковано 20 березня 2015 року о 09:17

12 березня 2015 року в Центральній районній публічній бібліотеці ім. О.С. Пушкіна для працівників державних, міських та районних бібліотек міста Києва, розпочався семінар «Бібліотечні ресурси та послуги для внутрішньо переміщених осіб (ВПО)», який провела Хіміч Ярослава Олегівна - кандидат історичних наук, доцент, професор кафедри бібліотекознавства та інформаційних комунікацій Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв.

На початку зустрічі, було проведено невеличку екскурсію по бібліотеці ім. О.С. Пушкіна, під час якої усі змогли невимушено поспілкуватися у дружній неофіційній обстановці, обмінятися думками та ідеями, поділитися досвідом. Гостей цікавили різні аспекти роботи бібліотекаря– технічне оснащення бібліотеки, видавничо-бібліографічна діяльність, масові заходи, нові бібліотечні послуги, тощо.

Після екскурсії розпочався семінар, основною темою якого була значна роль бібліотек у інформаційній допомозі внутрішньо переміщеним особам, що постраждали в наслідок протистояння на сході країни.

 Під час зустрічі наголошувалося на необхідності створення на базі бібліотек спеціальних інформаційних зон для переселенців, де вони могли б швидко та якісно отримати весь спектр інформаційних послуг, необхідну їм допомогу у пошуку житла, роботи, благодійних організацій, державних органів опіки, тощо.

 Зазначалося, що саме бібліотеки мають чудовий творчий потенціал та можливості стати справжніми центрами допомоги для внутрішньо переміщених осіб, особливо якщо поєднають свої зусилля із державними органами, благодійними організаціями, волонтерами та іншими партнерами. Учасники семінару жваво обговорювали методику та різні форми роботи з переселенцями, розмірковували над технічними можливостями бібліотечних установ, психологічними тонкощами роботи із вразливими верствами населення, залученням до співпраці різноманітних фахівців – юристів, психологів, а також над тим, якою має бути інформаційна зона для ВПО, як вона має бути оформлена, щоб відразу привернути увагу відповідної категорії населення. Під час творчого завдання, розділившись на робочі групи, учасники тренувалися розробляти макети яскравих інформаційних матеріалів для вимушених переселенців – оголошень, банерів, флаєрів, іншого наочного матеріалу, який мав би розповсюджуватися у суспільстві.

Наприкінці семінару учасники обмінялися думками та зауваженнями, обговорили усі три представлені проекти, висловили свої побажання, переглянули кілька мультимедійних презентацій, присвячених роботі з ВПО.

 Зустріч пройшла у дружній, робочій атмосфері, усі учасники тепло спілкувалися й мали змогу опрацювати нагальні питання.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux