КМДА Київська міська державна адміністрація


25 березня 2014

Теніс для життя

Серед важливих напрямів власних повноважень органів самоорганізації населення є організація на добровільних засадах участі населення у здійсненні заходів щодо охорони навколишнього природного середовища, проведення робіт з благоустрою, обладнання дитячих та спортивних майданчиків, створення клубів за інтересами, організація дозвілля, проведення спортивно-оздоровчої роботи серед населення тощо.

Вже шість років Орган самоорганізації населення «Будинковий комітет «Мінський проспект, 12» пропагує здоровий спосіб життя серед місцевого населення за допомогою гри у великий теніс на відкритому повітрі.

Великий теніс — вид спорту, у якому грає двоє гравців (один проти одного), або дві команди по два гравці в кожній (команда проти команди), на майданчику - корті, поділеному навпіл поперечною сіткою.

А. Карпов (чемпіон світу з шахів) в свій час назвав теніс «шахматами у русі».

На перший погляд це елітна, дорога гра, яка потребує великих технічних і фінансових ресурсів та гарної фізичної підготовки, тому на аматорському рівні не дуже популярна серед населення. Це легко пояснити, враховуючи середньостатистичний фінансовий дохід населення та недостатню матеріальну базу (кількість тенісних кортів) для цього.

«Але насправді все простіше простого, головне бажання,» - говорить керівник ОСН БК «Мінський проспект, 12» Шевеленко Юлія Василівна. – «Один з мешканців нашого будинку, пенсіонер, взяв на себе ініціативу бути ідейним натхненником та тренером. В найближчій школі ми знайшли майданчик, не зовсім придатний для занять спортом. Ми його вичистили, як змогли залатали ями, намалювали ігрові лінії. Замість однієї великої тенісної сітки, купили дві бадмінтоні та з’єднали їх в одну велику. Це нам коштувало всього 35 грн. В найближчому магазині спорттоварів купили алюмінієві ракетки, вони дешеві, але цілком придатні для гри на нашому, любительському, рівні. Тепер у нас є все необхідне для гри у великий теніс. А  теніс, навіть на аматорському рівні, – це активний та корисний відпочинок. Ми вкладаємо спорт в здоров’я, а не навпаки. Своїми діями ми постійно привертаємо увагу людей, які проходять повз майданчика, а іноді і приєднуються до нас. Це і діти від 5 років, і люди похилого віку. Користь від гри очевидна та багатогранна: розвиваючись фізично, ми вчимося спілкуватись, а це об’єднує, зближує людей. Інколи ми організовуємо аматорські турніри, щоб просто влаштувати для себе свято! Робимо шоколадні медальки, весело проводимо час!».

На думку лікарів аеробні фізичні навантаження дуже корисні, а найбільш корисними є плавання та біг, оскільки це природні навантаження для людини. Але на жаль, примусити себе бігати важко, та не цікаво, та й до басейну теж не завжди є можливість потрапити. В цьому плані теніс допомагає, адже це теж природні навантаження: ми бігаємо, вправляємось з ракеткою, працюємо руками, ногами, всіма м’язами тіла. Гра дуже цікава, інтелектуальна, емоційна! Людина розвивається і фізично, і психологічно!

Головне ні з ким себе не порівнювати та просто перемогти себе!

  

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.