КМДА Київська міська державна адміністрація


30 січня 2017

Театралізована вистава «Балада про Крути» відбулася в школі №8

Театралізована вистава «Балада про Крути» відбулася в школі №8

У школі №8 Оболонського району відбувся театралізований виступ «Балада про Крути» присвячений подіям 1918 року, в якому взяли участь учні 6-Г та 10-А класів під керівництвом вчителя історії Бови Тетяни Михайлівни.

Під час вистави про подвиг студентів під Крутами - учні-глядачі дізналися про історичні події, що відбувались у 1918 році, відкрили для себе ще одну сторінку історії пов'язану з боротьбою українського народу за свою незалежність протягом останнього тисячоліття, ознайомилися з історичними фактами, що стосуються подій під Крутами. У ході виступу було звернено увагу на базові цінності українського суспільства, осмислення непростого досвіду державотворення, вшанування героїзму подій під Крутами.

Проведення подібних заходів сприяє вихованню національно-патріотичної свідомості учнів, формуванню рис громадянина української держави, глибокої поваги та любові до Батьківщини, дає можливість поглибити знання про історичні події під Крутами та відчути їх значення у сьогоденні, а також спонукає до поглибленого вивчення історії та культурних надбань нашого народу.

29 січня виповнилось 99 років з часу бою на залізничній станції Крути. Битва під Крутами - один із важливих сюжетів української історичної пам'яті, який вже давно перестав сприйматись як рядова подія.

Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року на залізничній станції Крути під однойменним селищем, що за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Цей бій між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та 300-ма київськими студентами і гімназистами, що захищали підступи до Києва, тривав протягом 5 годин. У перебігу військових дій вирішального значення цей бій не мав, та у свідомості багатьох набув особливого значення завдяки героїзму української молоді.

За інформацією управління освіти

002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
 
 
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.