КМДА Київська міська державна адміністрація


4 листопада 2016

Перемога учнів НВК №240 в «Україніаді»

Якщо нас спитають, чи не сумно нам було сидіти вдома на канікулах, то ми впевнено відповімо, що нудьгувати нам не доводилось зовсім! Команда НВК №240, у складі трьох учнів: Анна Грищенко (8а), Анна Лєбєдєва (9а) та Олексій Галганов (10а), взяли участь у змаганнях обдарованої молоді "Битва шкіл" або "Україніада". Насправді, коли учні дізнались, що братимуть участь в цьому заході, вони не очікували, що це буде настільки цікаво!

Прибувши на місце учні одразу відправились до студії, де на них чекав невеличкий концерт у виконанні учнів Європейського колегіуму, які були організаторами даного дійства. Після цього видали "маршрутний лист" і команда вирушила у путь по різних станціях, де кожен учень мав змогу проявити своє вміння працювати в команді і показати свої знання, набуті під час навчання. Виявилось, що питання з етики були достатньо важкими, проте, приклавши зусилля, ми змогли відповісти на частину з них. На цьому етапі учні набрали 40 балів і цей результат був одним з найкращих серед усіх семи команд.

Відновивши сили під час сніданку учні вирушили на другий етап. Учасників було розділено на 3 групи ( 8, 9 і 10 класи). Протягом цього етапу кожен з учнів мав виконати завдання, які стосувались певних знань з деяких шкільних предметів: математика, фізика, хімія, історія, англійскька та українська мова тощо. Саме під час виконання цих завдань можна було набрати найбільшу кількість балів. Результат був найкращим серед усіх шкіл. Після даного етапу на учасників чекав  смачний обід.

«...Мені пощастило потрапити на майстер-клас по акторській майстерності. Він був досить пізнавальним і захоплюючим, оскільки ми встигли навіть зробити невеличку виставу (в якій я грала головну роль!), потім ми мали змогу показати цю виставу всім присутнім на заході і я гадаю, що вони отримали задоволення від споглядання, так само як і ми від самої гри...» - говорить Лєбєдєва Анна.

Перед оголошенням результатів на учнів чекав третій етап «Україніади», він був проведений за принципом гри "Що? Де? Коли?". Питання були дійсно складними і одне з них пролунало трьома різними мовами (англійською, німецькою і французькою).

Учителі теж не нудьгували. Поки учні проходили два етапи, вони відвідали психологічний тренінг на тему: «Радість», намалювали чудові картини на майстер класі з образотворчого мистецтва та познайомились із закладом під час екскурсії.

Саме команда НВК №240 посіла перше місце. Учні отримали  цінні призи, а ще багато незабутніх вражень! Олексій отримав безкоштовний квиток до дитячого табору в Болгарії, як самий активний учасник заходу.

Хочеться подякувати за підтримку вчителям, які супроводжували нас, директору, який ще зранку налаштовував нас на перемогу!

 

bbxvgpgih00
esl9rxzmmvy
fc9k5s4ko4s
l-w0l10_vwm
lzcu_uvg-yc
qb1lik9f3ae
ve6ekwlxrps
xn92db2uhzs



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.